32 ezren követelik már a matekérettségi ponthatárának csökkentését

Csütörtök késő délelőtt már 32 561-nél járt az aláírók száma annál az online petíciónál, melyet a keddi matematikaérettségi túlzottan nehéz feladatai miatt indítottak.

Amint azt tegnap mi is megírtuk, a matematika érettségi második, hosszú, összetett feladatokból álló részét sokan kifejezetten nehéznek tartották. Akik aláírták a petíciót, azt szeretnék, ha országos szinten csökkentenék a pontszámokat.

Emellett az Oktatási Hivatal elé is szerveződik egy megmozdulás „Közös sírás, majd a matek érettségi rituális elégetése” néven május 11-re, az ezen való részvételt már 5500-an jelezték a Facebookon.

Az Oktatási Hivatal szerint azonban nincs szükség könnyítésre. Csütörtökön az MTI-nek azt nyilatkozták,

a matematika írásbeli érettségiket összeállító bizottság álláspontja szerint a feladatsor nehézsége feladatonként és összesítve is megfelelő volt.

A petícióra reagálva azt mondta a hivatal, az érettségi feladatlapok kidolgozása minden vizsgatárgyból a tételkészítő bizottság feladata és felelőssége.

A bizottságokban tapasztalt, gyakorlott szaktanárok, valamint szakmai lektorok gondoskodnak a feladatsorok minőségéről, valamint arról, hogy azok a vizsgakövetelményeknek és a korábbi évek vizsgáztatási tapasztalatainak megfeleljenek – írták.

Kapcsolódó hírek