Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Tízezrek tiltakoznak a matekérettségi nehéz feladatai miatt

Szőlőcukor egy diák asztalán a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban 2019. május 6-án.
Szőlőcukor egy diák asztalán a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban 2019. május 6-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szerda délelőttig közel 30 ezren írták már alá azt az online petíciót, melyet a keddi matematikaérettségi túlzottan nehéz feladatai miatt indítottak.

A matekérettségi második, hosszú, összetett feladatokból álló részét sokan kifejezetten nehéznek tartották – írja az Eduline. A petíciót aláírók azt kérik, csökkentsék a ponthatárt.

A lap megjegyezi, több közös programot is hirdettek a feladatok nehézségét kifogásolók. Ilyen a május 11-re, délután ötre, az Oktatási Hivatal elé szervezett „Közös sírás, majd a matek érettségi rituális elégetése” esemény, melyre már 5200-an jelezték részvételüket.

Közben az MTI-nek is nyilatkoztak szaktanárok a kifogásolt érettségi kapcsán. Ők megoldhatóaknak, de egyúttal vegyes nehézségűeknek találták a feladatokat.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten