Szili Katalin is felmondta a fideszes paneleket az EP-választás kapcsán

Szili Katalin is felmondta a fideszes paneleket az EP-választás kapcsán
Fotó: MTI/Kovács Attila

A közelgő európai parlamenti választás a migráció támogatóinak és ellenzőinek küzdelme, valamint annak megmérettetése lesz, hogy az európai egyesült államok vagy a nemzetek Európájának támogatói kerülnek-e többségbe – magyarázta Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott Pozsonyban, miután az európai parlamenti választásokról egyeztetett a felvidéki Magyar Közösség Pártjának vezető politikusaival szerdán.

Az orbánista miniszterelnöki megbízott, korábban MSZP-s politikus úgy tudja: sorsdöntő lesz a májusi európai parlamenti választás, mert több az Európai Unió jövőjét érintő kulcsfontosságú kérdésről is döntés születik.

Ilyen kérdés szerinte , hogy az EU képes lesz-e újradefiniálni magát a globális világban, valamint az is, hogy lesz-e ereje arra, hogy ne csak a nagy többségükben illegálisan a kontinensre kerülő bevándorlókkal foglalkozzon, hanem a több, mint ötven milliós csoportot alkotó őshonos kisebbségek problémáival is.

A magyarság számára rendkívül fontos, hogy képviselői tovább tudják vinni azokat az őshonos kisebbségeket érintő témákat, amelyeket sikerült az elmúlt években az EP asztalára tenni – mesélte Szili.

Farkas Flórián is rendesen megtolta a Fidesz kampányszekerét ma egy interjúban, szerinte a migráció a cigányságra leselkedő legnagyobb veszély.

Kapcsolódó hírek