Dobrev Klára: „iszonyatosan nagyok a politikai ambícióim”

Nem zárja ki, hogy 2022-ben miniszterelnök-jelölt lesz.

Dobrev Klára: „iszonyatosan nagyok a politikai ambícióim”
Fotó: Facebook/Dobrev Klára

Terjedelmes interjút közölt a 444.hu Dobrev Klárával, a DK EP-listavezetőjével, aki állítólag tavaly, az országgyűlési választások napján döntött úgy, hogy beszáll a nagypolitikába.

Gyurcsány Ferenc felesége elmondta, a DK megalapítása óta is aktívan részt vesz a politikában, de április 8-án döntött úgy, hogy „előrelép egyet”. „Akkor sokan elveszítették a hitüket, nekem viszont az adta meg az utolsó lökést, hogy most kell beszállni a nagypolitikába” – fogalmazott, azzal indokolva, hogy

„ami most történik a Fidesz és az Európai Parlament illetve a Néppárt között, választóvonalat mutat: Magyarország vagy végleg pária lesz Európában, és Orbán Viktor magával ránt bennünket, vagy meg tudjuk mutatni Európának, hogy ez az ország nem egyenlő a Fidesszel”.

Az idei európai parlamenti választások kapcsán megjegyezte, nem férje miatt lett listavezető, hanem annak ellenére:

„Mindig is úgy éreztem, hogy az én politikai aktivitásom elegendő (…), én megteszem a magamét. Csak közben tönkretették a hazámat. Már nem maradt ok kényeskedni. Be kellett állni küzdeni.”

Kálmán Olga kapcsán arról beszélt, büszke, hogy az ő és a DK jó szereplése győzte meg a tévést a főpolgármester-jelöltségről.

Arra a kérdésre, hogy 2022-ben elvállalná-e a miniszterelnök-jelöltséget, Dobrev úgy válaszolt,

„iszonyatosan nagyok a politikai ambícióim, de ezek egyelőre az Európai Parlamenthez kötődnek. A következő 20-25 évünk a tét. Többet lehet most tenni az elkövetkező néhány évben Európában Magyarországért, mint idehaza. A többire térjünk vissza később”.

Kapcsolódó hírek