Orbánról is beszélt Soros György egy díjátadón

Orbánról is beszélt Soros György egy díjátadón

Soros György nyerte idén a Don Ridenhour Bátorság Díjat – írja a Népszava. A The Nation folyóirat és a Fertel Alapítvány kitüntetését azok kapják, akik egész életüket a közjónak és a társadalmi igazságosságnak szentelték.

A szervezet honlapja szerint Soros György

egy nagy erejű gondolkodó, kreatív emberbarát, és egy látnoki képességű ember, aki négy évtizede elkötelezetten harcol egy nyílt és igazságos társadalomért.

Soros a díjat és a vele járó 10 000 dollárt a Hungarian Spectrum blognak ajánlotta fel. Az ’56-os emigráns Balogh S. Éva által alapított blog a kormány magyar nyelvű kommunikációját fordítja angolra, hogy megismertesse a világgal a magyar közbeszéd állapotát.

Soros György a magyarországi helyzetről is beszélt a díjátadón. Azt mondta,

szülőhazájában Orbán Viktor kormánya egyfajta szupergonoszt faragott belőle, aki a magyar nemzet feltételezett keresztény identitására tör.

Az elismerést mindazok nevében vette át, akikkel az évek folyamán együtt dolgoztak, és akik közül a hatalmon lévők most sokakat démonizálnak, „a nép ellenségének” nyilvánítanak és el akarnak hallgattatni – teszi hozzá a Népszava.

Kapcsolódó hírek