Szijjártó: világméretű liberális álhírgyárak működnek

Sajnálatára Magyarországon a legolvasottabb médiumok mind kormányellenesek, vagy kormánykritikusok.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában 2018. december 7-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Világméretű liberális álhírgyárak működnek, amelyek világméretű hazugságokat terjesztenek

– magyarázta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth propagandarádió Vasárnapi újság című műsorában. Szijjártó annak a kormánynak a minisztere, amelynek médiája százszámra veszíti a pereket a hazugságai, álhírei miatt, de erre a politikus nem tért ki.

A miniszter Donald Trump 2016-os győzelmével példálózott, és mint felidézte, állítólag akkor „esett le igazán” a liberális nemzetközi médiának – élén CNN-el –, és a liberális politikai elitnek, hogy nem ők választják meg az ország elnökét, hanem az amerikai polgárok.

„Ez történt Amerikában, két évig létezett ez a világméretű hazugság, fake news, ahogy ezt az angolszász világban mondják, tehát álhír, és ez két év után úgy omlott össze, hogy akik ezt kitalálták és két éven keresztül fenntartották, azoknak a szeme sem rebben”

– magyarázta Szijjártó.

A tárcavezető azt is megosztotta az állami propagandarádió hallgatóival, hogy tudomása szerint már a következő álhír gyártásán dolgoznak ezekben a médiumokban, s ennek bármelyik politikus a céltáblája lehet, aki eltér a liberális fősodortól.

Ez a jelenség Európában sem szokatlan, és ez a bánásmód a magyar kormánnyal is, hiszen az összes „jogállamisági mázzal leöntött” támadás az álhír kategóriába tartozik – magyarázta, itt sem kitérve például a TV2 Tények nevű álhírgyárra, mely jól láthatóan hírközlés helyett ellenzéki politikusok lejáratását kapta feladatul.

Ehelyett azon sopánkodott, hogy Magyarországon a legolvasottabb, a legnézettebb és a leglátogatottabb médiumok állítólag mind kormányellenesek, vagy kormánykritikusok.

Bár ezen sok csodálkozni való nincs: már a fideszes médiaalapítvány elnöke is megmondta, hogy az igényes, jó tollú újságírók a másik oldalon vannak, a Szijjártó által etalonnak tartott, hajléktalanokat gyalázó, diáklányokat lejárató, ellenzékiekről hazudozó „kormánypárti újságírás” pedig úgy látszik, ennyi embert érdekel.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek