Belföld

Magyar Péter a hatvanpusztai Orbán-birtok elől üzent

Bűnügy

Meggyilkoltak egy házaspárt Újpesten, őrizetbe vették a fiukat

Baleset

Kátyúba hajtott, meghalt egy rolleres Nyírteleken

Szijjártó: világméretű liberális álhírgyárak működnek

Sajnálatára Magyarországon a legolvasottabb médiumok mind kormányellenesek, vagy kormánykritikusok.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában 2018. december 7-én.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart hivatalában 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Világméretű liberális álhírgyárak működnek, amelyek világméretű hazugságokat terjesztenek

– magyarázta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth propagandarádió Vasárnapi újság című műsorában. Szijjártó annak a kormánynak a minisztere, amelynek médiája százszámra veszíti a pereket a hazugságai, álhírei miatt, de erre a politikus nem tért ki.

A miniszter Donald Trump 2016-os győzelmével példálózott, és mint felidézte, állítólag akkor „esett le igazán” a liberális nemzetközi médiának – élén CNN-el –, és a liberális politikai elitnek, hogy nem ők választják meg az ország elnökét, hanem az amerikai polgárok.

„Ez történt Amerikában, két évig létezett ez a világméretű hazugság, fake news, ahogy ezt az angolszász világban mondják, tehát álhír, és ez két év után úgy omlott össze, hogy akik ezt kitalálták és két éven keresztül fenntartották, azoknak a szeme sem rebben”

– magyarázta Szijjártó.

A tárcavezető azt is megosztotta az állami propagandarádió hallgatóival, hogy tudomása szerint már a következő álhír gyártásán dolgoznak ezekben a médiumokban, s ennek bármelyik politikus a céltáblája lehet, aki eltér a liberális fősodortól.

Ez a jelenség Európában sem szokatlan, és ez a bánásmód a magyar kormánnyal is, hiszen az összes „jogállamisági mázzal leöntött” támadás az álhír kategóriába tartozik – magyarázta, itt sem kitérve például a TV2 Tények nevű álhírgyárra, mely jól láthatóan hírközlés helyett ellenzéki politikusok lejáratását kapta feladatul.

Ehelyett azon sopánkodott, hogy Magyarországon a legolvasottabb, a legnézettebb és a leglátogatottabb médiumok állítólag mind kormányellenesek, vagy kormánykritikusok.

Bár ezen sok csodálkozni való nincs: már a fideszes médiaalapítvány elnöke is megmondta, hogy az igényes, jó tollú újságírók a másik oldalon vannak, a Szijjártó által etalonnak tartott, hajléktalanokat gyalázó, diáklányokat lejárató, ellenzékiekről hazudozó „kormánypárti újságírás” pedig úgy látszik, ennyi embert érdekel.

Kapcsolódó hírek

Tragédia Kiskunmajsa közelében: egy fiatal férfi az áldozat

Nyílik az ország első Primark üzlete, már megvan a dátum

Közleményben fakadt ki a közmédia Magyar Péterre

Saját hírügynöksége buktatta le a Fideszt, ezért valaki ki fog kapni

Nagy segítség a magyar családoknak: megvan a következő magyar űrhajós

KDNP-s mamlasz: a helyzet tarthatatlan, „törjük le a háborús benzinárakat”!

Magyar Péter: Hajrá, Tóni, további jó vergődést!

Szijjártó Pétert is sokkolta a Robert Ficót ért merénylet

Kalocsán rendőrök vegzáltak újságírókat, hogy Szijjártó el tudjon menekülni a kérdések elől

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!