Beismerte a Figyelő, hogy hazudozott a 18 éves Nagy Blankáról

Helyreigazítást közölt a „kormányellenségeket” listázó Figyelő propagandalap, miszerint hazugságokat írtak a kormányt kemény szavakkal kritizáló Nagy Blankáról.

A 18 éves lány egy decemberi dühös beszéde miatt lett közellenség kormányoldalon, s miután Bayer Zsolt és Bencsik András is versenyezve taposta, a kormányközeli sajtótermékek is rágalmazni kezdték.

Először a Ripost találták ki, hogy több tárgyból bukásra áll a lány, és annyi hiányzása van, hogy az érettségije is veszélyben lehet. A szennylap cikkét aztán a Figyelő, az Origo és a Lokál is gyorsan átvette.

Most a Népszava vette észre, hogy a Figyelő helyreigazítást volt kénytelen közölni a témában, arra ugyanis nem számíthattak, hogy a 18 éves diáklány ügyvédi védelmet kap:

„a Ripost alapján valótlanul híreszteltük, hogy Nagy Blanka három tárgyból is bukásra áll, illetve, hogy kifejezetten gyenge tanuló. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Nagy Blankának annyi hiányzása van, hogy az már meghaladta azt a mértéket, amit a törvény még egyáltalán lehetővé tesz”.

Kíváncsian várjuk, hogy a többi propagandalap, ami részt vett a kamaszlány karaktergyilkolásában, mikor hozza a helyreigazításokat, ezzel ismét szépen megtolva a hazugságszámlálót.

Kapcsolódó hírek