Az államtitkár úgy tudja, a Fidesz nyerte meg a néppárti csatát

Az államtitkár úgy tudja, a Fidesz nyerte meg a néppárti csatát

Nem csillapszik a győzelmi mámor a kormánymédiában: a szerda este és a csütörtök után még a péntek is a delírium jegyében zajlik, amiatt, hogy a Fidesznek sikerült úgy megvédenie a „nemzeti érdeket”, hogy végül önmagát függesztette fel a Néppártban.

Ma reggel Orbán Balázs emlékeztette az M1 nézőit, hogy

a Fidesz nyerte meg a néppárti csatát.

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint olyan jó kompromisszum született, amely az Európai Néppártot segíti, a sikert elemezve pedig kifejtette: az EPP „bevándorláspárti ága” és a Soros György által támogatott baloldali pártok nem tudták kizáratni a Fideszt, így sikerült megőrizni a néppárt egységét.

A Fidesz javaslatát fogadták el végül, amely szerint létrejön a vizsgálóbizottság, a magyar kormánypárt pedig önkéntesen nem gyakorolja tagsági jogait a néppártban – hajlította meg a teret Orbán Balázs.

Az államtitkárnak a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában is jelenése volt péntek reggel, és ott is meglehetősen szabadjára engedte a fantáziáját. A Várkert Bazárban kezdődő migrációs konferenciával kapcsolatban találta azt mondani, hogy

a magyar migrációs politikának van egy „intellektuális, szellemi gravitációs ereje”, tehát egy igazodási pont.

Ezek is érdekelhetnek