Rogán Antal úgy tudja, az európai vezetés kudarcot kudarcra halmozott az elmúlt öt évben

Egy-két „Mészáros Lőrinc” azért szépen felcseperedett az EU-forrásokból.

Rogán Antal úgy tudja, az európai vezetés kudarcot kudarcra halmozott az elmúlt öt évben
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A Fidesznek addig éri meg az Európai Néppártban maradni, amíg az nem áll át teljes egészében a bevándorláspártiak oldalára – magyarázta Rogán Antal a Kossuth propagandarádió Vasárnapi újság című műsorában.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter arról is beszélt, a kormánypártnak addig kell a néppárton belül harcolnia Európa megújításáért, amíg van esély arra, hogy annak segítségével olyan európai vezetőket választhatnak, akik képesek a bevándorlás megállítására, valamint a határok és a keresztény kultúra megvédésére.

„A mi célunk végső soron Európa megújítása” – mondta, és úgy tudja,

az európai vezetés Jean-Claude Juncker irányításával kudarcot kudarcra halmozott az elmúlt öt évben.

A két legnagyobb kudarcként említette, hogy a britek kiléptek az unióból, a „migránsok, a bevándorlók pedig tömegével bejöttek” – magyarázta a letelepedési kötvénymutyiból milliárdos hasznot húzó, titokzatos offshore-cégekkel is összefüggésbe hozott Rogán.

A miniszter rámutatott, azt szeretnék, ha nyílt vita folyna arról, Európa akar-e bevándorlókat. A néppártban ugyanis sokan úgy kalkulálnak, hogy a bevándorláspárti baloldal szavazatai nélkül Manfred Weber nem lehet az Európai Bizottság elnöke – magyarázta.

Rogán Antal arról is beszélt, hogy a következő hetekben a családvédelmi akciótervet fogja mantrázni a kormány, de ez nem jelent azt, hogy a Sorossal, bevándorlókkal való hergelés háttérbe szorulna.

Kapcsolódó hírek