Bűnügy

Bizonyíték került elő arról, hogy Orbán Viktor döntött a pedofil igazgató kitüntetéséről

Gazdaság

Nagyot drágul a benzin szerdától, mutatjuk

Belföld

Tudják fokozni: presbiterré választotta K. Endrét a Bicskei Református Egyházközség a szabadulása után

Kásler szerint a betegek már érzékelik az átalakulás pozitív fejleményeit

Harta ViktorHarta Viktor

Terjedelmes interjút közölt Kásler Miklóssal az Origo, az emberi erőforrások minisztere pedig nem győzte fényezni a magyar egészségügyet.

A miniszter a propagandalapnak azt mondta, nyolc éve állítólag folyamatosan csökken az elvándorló orvosok száma, 2010 óta 60 százalékkal mérséklődött a külföldi munkavállalásra jelentkező orvosok aránya. Ez idő alatt az itthon maradók fizetése pedig 2,5-szeresére emelkedett.

Kásler szerint az ápolónők esetében is jelentős emelések voltak és lesznek. A miniszter emlékeztetett rá, hogy a kormány ígérete szerint a következő időszakban, négy év alatt további 72 százalék lesz a béremelés mértéke, de ez vonatkozik a védőnőkre is, és vonatkozik a felsőfokú végzettségű, egészségügyben dolgozó emberekre is.

Elmondta, alapjaiban alakítják át az egészségügyi ellátórendszert, de hogy ez mikorra történik meg, arról az interjúban nincs szó. Azt viszont kijelentette, hogy

a pozitív változásokat már látja az orvostársadalom, és nagyon sok visszajelzést kap a minisztérium is a betegktől, akik állítólag szintén érzékelik már az átalakulás pozitív eredményeit.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Elhunyt Jakab Ferenc virológus

Kásler furcsa utasítást küldött a kórházak intenzív osztályainak

Kásler magyarázott valamit az oltások hatékonyságáról

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el Szabolcsban több kórház összes fekvőbeteg-osztályán

Tombol a negyedik hullám – Kásler Miklós újratemette báró Eötvös Józsefet

Kásler utasításba adta: hétfőtől a kórházi ágyak 20 százalékát COVID-osoknak kell fenntartani