Orvoshiány miatt nem lesz ügyelet a Péterfy Kórház érsebészetén

Szakorvoshiány miatt március elsejétől május végéig nem lesz érsebészeti ügyelet a Péterfy Kórház és Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetben. Erről Dr. Kunetz Zsombor posztolt a Facebookon, megosztva a változásról beszámoló dokumentumot.

E szerint Dr. Flóris István kórházigazgató február 12-én az alábbiakról értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központot:

„a Péterfy Kórház és Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetben 2019. március 1-től 2019. május 31-ig az akut érsebészeti ügyeletet lemondjuk. Intézetünk nem tud érsebész szakorvost biztosítani az akut érsebészeti ügyelet ellátására. Amennyiben a humánerőforrás hiánya megoldódik, azonnal jelezzük Önök felé”.

A dokumentum szerint a bejelentés miatt hatósági eljárás indult, továbbá kijelölték a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet, a Szent Imre Kórházat, a Semmelweis Egyetem-Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinikát, a Honvédkórházat és a Bajcsy-Zsilinszky Kórházat, hogy meghatározott napokon érsebészeti ügyeletet tartsanak.

Kapcsolódó hírek