Kövér döntött: így bűnhődnek a túlóratörvény ellen tiltakozó ellenzéki politikusok

Nem volt konszenzus a házbizottságban, de a házelnök megoldotta.

Február 7-én tárgyalta az Országgyűlés Házbizottsága azt, hogy milyen szankcióban részesítsék azokat az ellenzéki politikusokat, akik tavaly december 12-én sípolva, a pulpitust elállva próbálták megakadályozni a rabszolgatörvény elfogadását.

Székely Sándor, a Szolidaritás parlamenti képviselője hétfő este posztolta ki Facebook-oldalára, hogy megszületett a döntés.

„Ma értesített az Országgyűlés elnöke, hogy egyhavi képviselői díjazásom elvételével büntet”

– írja Székely, az érdekesség viszont csak ezután következik:

„Az indoklás része a legizgalmasabb. Azt írja Kövér László, hogy mivel a Házbizottságban nem alakult ki konszenzus a képviselő tiszteletdíjának csökkentésére vonatkozóan, ő egy személyben döntött a büntetés mértékéről. Mit jelent ez a jövőre tekintve?”

Kövér már tavaly nagyot ment a tiltakozó ellenzéki politikusok és úgy en bloc a tüntetők taposásában. A december 12-i eseményeket követően azt nyilatkozta, szerinte anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt az Országgyűlésben. Karácsony előtt pedig egy interjúban egyszerűen neobolsevista csőcseléknek nevezte a tüntetőket, kijelentve:

„ez a fajta embertípus, ha a történelem fordulatai hatalomhoz juttatták, mindig káoszt és hullahegyeket hagyott maga után”.

Kapcsolódó hírek