Közlekedés

Félmeztelen nő sétálgatott a síneken Budaörsnél, megbénítva a közlekedést

Bűnügy

Megöltek egy nőt a XIX. kerületben

Bulvár

Breaking! Kiszabadult a börtönből Lagzi Lajcsi

Orvosokból álló mozgalom alakult a magyar egészségügy megmentésére

„Újratervezés” néven olyan orvoscsapat szerveződött, mely az egészségügy megújítását tűzte ki célul, felhívásukban azt írják, az orvostársadalomnak saját kezébe kell vennie a sorsát.

A 24.hu cikke szerint a különleges munkacsoportnak jelenleg 51 tagja van, és a 3200 tagot számláló 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoportból alakult azért, mert úgy vélik,

kormányzati ciklusoktól függetlenül hiányzik az a kormányzati figyelem és megbecsülés, ami biztosíthatná ez eredményes, betegbiz­tonságot garantáló gyógyítást, és azt, hogy a gyógyítók megfelelő körülmények között kezelhessék betegeiket.

Mint azt megfogalmazták,

„Olyan egészségügyet akarunk, amelyben méltó módon lehet gyógyulni és gyógyítani.”

A csoport egyik szóvivője, Lénárd Rita belgyógyász-főorvos a 24.hu-nak elmondta, az egészségügy rendbetételét a Magyar Orvosi Kamaránál kell kezdeni, meg kell változtatni a szervezetet, hogy jobb legyen az egészségügy helyzete orvosok és betegek szempontjából egyaránt.

Az Újratervezés orvoscsoport céljai:

Szerethető, értünk dolgozó, eredményes kamara

A tagokért működő, a tisztességes gyógyítás feltételeiért bátran kiálló, a tagokat szolgáló kamara, e-alapú részvételi demokráciával. A megújulás technikai alapja az e-MOK, megújult, interaktív, a tagok által használt és alakított portállal, amelynek van a betegek felé kommunikáló felülete is. A tagdíj és a nyújtott szolgáltatások arányosságának megteremtése.

Méltóság

A méltóságot megőrző, kulturált és emberséges ellátás a betegeknek, közmegbecsülést és szakmai elismerést biztosító életút az orvosoknak.Olyan egészségügyet akarunk, amelyben méltó módon lehet gyógyulni és gyógyítani.

Biztonság

A betegek biztonságát és az orvosok jogi – szakmai védelmét is garantáló,betegellátás. Az egészség feltételeinek biztosítása az egészségügy dolgozói számára is, ideértve a munkaidő korrekt és betartott szabályozását. Átlátható, ésszerű és teljesíthető szakmai szabályokat, valamint a szakmai minimumfeltételek biztosítását!

Tisztaság

Hálapénz-mentes, transzparens gyógyulás a betegeknek; tiszta jövedelem, a társadalmi hasznosságunknak megfelelő egzisztenciális biztonság az orvosoknak. Modern európai etikai normák és konzekvensen és transzparensen alkalmazott szankciók.

Szakmaiság

Egységes és könnyen átlátható szakmai szabályrendszeren nyugvó betegellátás.A szakmai társaságok határozottabb részvétele az egészségügyi törvényalkotásban, szakmai irányelvek meghatározásában és a szakmai ellenőrzésekben. A szakmai önigazgatáshoz szükséges jogosultságok visszaszerzése (a Szakmai Kollégiumok kamarai működtetése).

Korszerű, e-health alapú működés

Korszerű, gyógyításban, a továbbképzésben és a betegtájékoztatásban az infó-kommunikációs technológiákat széleskörűen alkalmazó egészségügy, felhasználóbarát, az ellátók munkáját, a betegek tájékoztatását könnyítő alkalmazások.

Ez is érdekelhet:
Leleplezés a közmédiában: az előválasztás célja csak a médiafigyelem megszerzése

Kapcsolódó hírek

Elmagyarázta a MÁV, hogyan kell melegben utazni és miért egyre több a késés, vonatkimaradás

Jön a vihar! Másodfokú riasztást adtak ki két megyére

Rajtaütöttek egy főorvoson és asszisztensén, mindenhonnan hálapénz került elő

Előállítottak egy debreceni orvost, mert hálapénzt fogadott el páciensétől

Súlyosbították a nőgyógyász büntetését, aki kizsarolta a pácienseitől a hálapénzt

Őrizetbe vettek egy hálapénzt elfogadó szolnoki orvost: rengeteg pénzt, valutát, ékszert találtak nála

Kirúgták a hálapénzt elfogadó szolnoki orvost, akinél egy kisebb vagyont találtak a nyomozók

Mi történt? Őrizetbe vettek egy nyíregyházi főorvost és egy asszisztenst

Hálapénz elfogadása miatt indult büntetőeljárás két orvos ellen

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!