Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Mi történt? Őrizetbe vettek egy nyíregyházi főorvost és egy asszisztenst

RövidenRöviden
Mi történt? Őrizetbe vettek egy nyíregyházi főorvost és egy asszisztenst
Fotó: police.hu

Tetten értek a nyomozók egy nyíregyházi főorvost és egy asszisztenst, akik a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért rendszeresen készpénzt fogadtak el – közölte a rendőrség csütörtökön a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a rendőrök üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást egy nyíregyházi főorvos és egy nyíregyházi asszisztens ellen.

A nyomozók az egészségügyi dolgozókat kedden a munkahelyükön tetten érték, majd a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállították és kihallgatták őket.

A megalapozott gyanú szerint a 60 éves főorvos és az 59 éves asszisztens többször fogadott el betegektől, illetve azok hozzátartozóitól hálapénzt a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért, miközben állami egészségügyi jogviszonyban jártak el.

A jogszabály által tiltott pénzügyi juttatások elfogadásával a főorvos és az asszisztens rendszeres jövedelemre tett szert – közölték.

A nyomozók a főorvost és az asszisztenst a gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat. Megjegyezték, hogy a nyomozás folytatódik és várható, hogy a „vesztegető oldalon állók jelenlegi létszáma bővülni fog”.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feltehetően füstmérgezés okozta egy férfi halálát Nyíregyházán

Rajtaütöttek egy főorvoson és asszisztensén, mindenhonnan hálapénz került elő

Bankjegyekkel kitömött zsebekkel érkezett haza a strici Svájcból, a reptéren fogták el

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben

RTL: két kismama halt meg szülés után két napon belül a nyíregyházi kórházban

Halálos lakástűz volt Nyíregyházán kedd este