Megsértődött az ÁSZ, amiért a Kétfarkúak nyilvánosságra hozták, hogyan packáznak velük

A fideszes képviselőből lett ÁSZ-elnök hivatala szerint a jogállam működését veszélyezteti, ahogy a viccpárt reagált nekik.

Domokos László (b), mint a független Állami Számvevőszék elnöke itt még a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeként.
Domokos László (b), mint a független Állami Számvevőszék elnöke itt még a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeként.

A jelentéstervezetekben lévő megállapítások és egyéb információk nyilvánossá tétele jogosulatlan adatkezelést valósít meg, ami veszélyezteti a jogállam működését – közölte az Állami Számvevőszék annak kapcsán, hogy tegnap többek között a Hírek Ma is beszámolt arról, hogy a Momentum és a Párbeszéd után a Kétfarkú Kutya Pártra is rászállt az ÁSZ a kampányköltések miatt.

Bár az ÁSZ jelentéstervezetét nem lenne szabad nyilvánosságra hozni, a Kutyapárt a honlapján elérhetővé tette a válaszait, amiből elég jól körvonalazódik, hogyan szemétkedett a számvevőszék a párttal, pl. amikor egyszerűen nem vették át tőlük a kért dokumentumokat.

Az egykori fideszes képviselő, Domokos László által vezetett ÁSZ ugyanakkor mindenkit megnyugtatott, hogy a Fidesz kampányköltéseit is jól meg fogják vizsgálni, sőt éppen most zajlik

a DK, a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az LMP, az MLP, az MKKP, az MSZP és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata ellenőrzése.

Az ÁSZ mindenben a vonatkozó törvényi előírások szerint, a jogállam védelme, a törvényi előírások betartása érdekében jár el, és a vonatkozó törvények keretei között minden párt számára ugyanazt a jogszabályok szerinti eljárást biztosítja – mesélték közleményükben.

Kapcsolódó hírek