A Kétfarkúakra is rászállt az Állami Számvevőszék

A több milliárd forinttal eltűnő kamupártokat még mindig nem sikerült megtalálniuk.

A Párbeszéd és a Momentum után újabb ellenzéki pártot kezdett szívatni az Állami Számvevőszék.

A Kétfarkú Kutya Párt a Facebookon közölte, hogy az ÁSZ azt állapította meg: nem szabályszerűen használták fel a nekik járó költségvetési támogatást.

A választási kampány költségeire vonatkozó korlátozás betartása tekintetében nem volt átlátható és elszámoltatható. A tiltott támogatásra vonatkozó finanszírozási tilalmak betartása nem volt átlátható és elszámoltatható

– olvasható a számvevőszék jelentésében.

Ezt ugye mind azért, mert 5 nap helyett csak 8 nap alatt tudtuk leadni a 176 430 oldalas elszámolást, az Állami Számvevőszék pedig úgy tesz, mintha nem kapott volna tőlünk semmit

– reagálta rá ezt már a viccpárt, és megjegyzik, fél éve nem sikerül beszélniük az ÁSZ-szal,

„emailekre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel, a bírósági tárgyalásra nem jöttek el, és iwiw-en is elérhetetlen a szervezet”.

Ezt ugye mind azért, mert 5 nap helyett csak 8 nap alatt tudtuk leadni a 176 430 oldalas elszámolást, az Állami…

Posted by Magyar Kétfarkú Kutya Párt on Saturday, January 26, 2019

A párt azért nem hagyta annyiban a dolgot, honlapjukon közzétették az Állami Számvevőszéknek adott válaszaikat.

Állami Szemétkedőszék

Ezekből többek között olyanok derülnek ki, mint pl. hogy a 150 millió forintos támogatás elköltéséről szóló anyagokat az utolsó pillanatban ugyan elkezdték feltölteni, de éjfélkor lezárt az ÁSZ rendszere, és hiába kérték, nem nyitották meg újra.

A Kutyapárt postai úton is próbálkozott a dokumentumok kézbesítésével, de az ÁSZ-tól állításuk szerint visszaküldtek minden iratot és a CD-t is, amire a feltöltendő anyagokat kiírták nekik.

Kapcsolódó hírek