Fizikai erőszaktól tart Judith Sargentini, nem jön Magyarországra

Nem tervez hazánkba jönni az Orbán-kormányt elítélő jelentésével ismertté vált, ezáltal a magyar kormány szemében közellenséggé lett Judith Sargentini, mivel attól tart, fizikai erőszakban is része lehet.

Minderről a Magyar Hangnak adott interjújában beszélt a zöldpárti EP-képviselő.

„Jelenleg nem tervezek Magyarországra menni. Abban azonban biztos vagyok, ameddig a magyar kormány így beszél rólam, addig soha nem lehet tudni, hogy az egyes személyekben mindez hogyan legitimizálja a velem szembeni gyűlöletet – annak következtében, amit a kormány terjeszt rólam. Ez akár fizikai erőszakban is megjelenhet”

– fogalmazott a politikus.

Sargentini szerint a probléma, amelyet a jelentésében feltárt, arról szólt, hogy a magyar kormány hogyan kezeli saját polgárai jogait.

„Minden európai polgárnak egyenlő jogai vannak. A magyar állampolgárokat is ugyanazon jogok illetik meg, mint a holland, francia vagy belga polgárokat. Kötelességünk védeni a polgárokat a saját kormányuk részéről tapasztalható tendenciákkal szemben is” – mondta az EP által elfogadott jelentésről.

Január 30-án ismét téma lesz Magyarország helyzete az Európai Parlamentben, erre a vitára viszont bátran nem megy el Orbán Viktor. A miniszterelnök a Kossuth Rádióban adott pénteki interjújában egyszerűen Soros-féle szeánsznak nevezte a közelgő vitát.

Kapcsolódó hírek