Sport

Tragikus hirtelenséggel elhunyt egy fiatal magyar kézilabdázó

Belföld

Orbánnak eldurrant az agya a Parlamentben, saját magukat buktatta le

Életmód

Elhunyt Ferge Zsuzsa

1,44 milliárdért kutathatja az időseket és az uniós problémákat a Századvég

Harta ViktorHarta Viktor
G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnökhelyettese.
G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnökhelyettese. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az idősek társadalomban betöltött szerepét és az EU-s problémákat firtathatja a kormány kedvenc „kutatócége”, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola, erre pedig nettó 1,44 milliárd adóforintot is kaptak.

A zsíros tendert az Innovációs és Technológiai Minisztérium írta ki, tárgya pedig

„szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési feladatok elvégzése kiegészítő szolgáltatás keretében, EU-s állampolgárokat és magyarországi időseket érintő kutatásokban”

Az Átlátszó cikke szerint az időskutatás során 2000 főt bombáznak majd meg kérdőívvel az 55 év feletti korosztályból, valamint fókuszcsoportos interjúkat is készítenek. A kutatás létjogosultságát azzal indokolták, hogy

„az előrejelzések alapján 2060-ra Magyarország népességének harmada lehet 65 év felett, amely demográfiai folyamat komoly kihívások elé állítja a politikai vezetést”.

A kutatás EU-ra irányuló részében az unió 28 tagállamában, valamint Ukrajnában és Szerbiában, Montenegróban, Bosznia-Hercegovinában, Macedóniában, Koszovóban és Albániában végeztetnek majd közvélemény-kutatásokat a Századvég-konzorciummal. Méghozzá azért, mert

„az Európai Unió területére és Magyarországra továbbra is kiemelkedő számban érkeznek az Európai Unión kívüli országokból érkező menekültek, amely jelenség ismerete és folyamatos nyomon követése elengedhetetlen a Kormány döntéshozatalához”.

Az Átlátszó megjegyezi, 2017-ben a Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. közösen nettó 779,5 millió forintos megbízást nyert el, szintén a menekültekre való hivatkozással.

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor alaposan beégette a nyalizást túltoló Bohár Dánielt

Századvég: tetszik az „extraprofit” adó az embereknek, akik úgy tudják, Joe Biden is felelős az árak emelkedéséért

Elemzők: történelmi győzelmet aratott a Fidesz-KDNP a választáson

Szentkirályi Alexandra lett a Fidesz budapesti elnöke

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt