A kormány kedvenc politológusa szerint kifulladtak a rabszolgatörvény miatti tüntetések

A kormány kedvenc politológusa szerint kifulladtak a rabszolgatörvény miatti tüntetések

A királyi tévében elemezte Kiszelly Zoltán, a Századvég munkatársa a december óta zajló tüntetéseket, és arra jutott, hogy ennyi volt a nagy ellenállás.

A politológus azt mondta, a szombati fővárosi és a vidéki tiltakozásokon részt vevők alacsony száma jól mutatja, hogy

„kifulladtak” a „túlóratörvény” miatti tüntetések.

A politológus az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, a decemberi első tüntetéseken sem vettek részt sokan, de az ünnepek alatt teljesen elült a tiltakozási hullám, és a hétvégére tervezett szakszervezeti blokád érdeklődés hiányában elmaradt.

Kiszelly szerint az új törvény egy évi 416 órát engedélyező uniós jogszabály átültetése, ez egy lehetőség, amellyel kevés cég akar élni, így kevés embert is érint.

Ha ez így van, akkor viszont felmerül a kérdés: miért kellett izomból átnyomni a parlamenten a törvényt, és miért verte ki a szakszervezeteknél a biztosítékot?

Kiszelly arról is beszélt: 2010 óta szerinte nagyon kevés tömeget megmozgató tüntetés volt, és ha van is egy nagyobb demonstráció, az elégedetlenség elapad, és a végén – a hétvégi tiltakozáshoz hasonlóan – 2-3 ezer, az ellenzéki pártok támogatóinak kemény magját képező ember tüntet.

Kapcsolódó hírek