Közlekedés

Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy utasszállító, 166 utassal a fedélzetén

Gazdaság

Nagyot drágul a benzin szerdától, mutatjuk

Bulvár

„Mi van, bazmeg, gyere ki!” – Újabb részeg, őrjöngő fideszeseket vettek videóra

Összellenzéki tüntetés volt Békéscsabán a kormány és a rabszolgatörvény ellen

Megjelent a parlamenti és a parlamenten kívüli ellenzék színe-java.

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Résztvevők a munka törvénykönyvének módosítása, valamint a kormány ellen tüntetők demonstrációján a békéscsabai Szent István téren 2019. január 12-én.
Résztvevők a munka törvénykönyvének módosítása, valamint a kormány ellen tüntetők demonstrációján a békéscsabai Szent István téren 2019. január 12-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor

A munka törvénykönyvének módosítása, valamint a kormány ellen tüntettek parlamenti és azon kívüli ellenzéki pártok szombat este Békéscsabán.

A tömeg az ellenzéki pártok zászlóival, „Ellenállás!” molinóval felvezetve, „Nem félünk!”-et skandálva vonult fel a város főutcáján, majd a városháza előtt hallgatta meg a Békéscsabára érkezett ellenzéki politikusokat.

A munka törvénykönyvének módosítása, valamint a kormány ellen demonstráló résztevők vonulnak 2019. január 12-én a békéscsabai Andrássy úton.

A munka törvénykönyvének módosítása, valamint a kormány ellen demonstráló résztevők vonulnak 2019. január 12-én a békéscsabai Andrássy úton.Fotó: MTI/Rosta Tibor

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő arról tájékoztatta hallgatóságát, hogy már 400 ezer aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője arról szólt, hogy az ellenzéket összeköti a „valódi köztársaság” igénye. Ezért közösen fogják a továbbiakban is követelni a demokráciát, és az ellenzéki pártok, a civilek és a szakszervezetek közösen fogják kivívni az „új rendszerváltást”.

Vadai Ágnes, a DK képviselője arra biztatta hallgatóságát, hogy kérdezzenek. Példaként – egyebek mellett – azt hangsúlyozta:

hogyan lehet, hogy a családok évében fogadta el a fideszes többség a rabszolgatörvényt?

Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti képviselője azt emelte ki, hogy bár az ellenzék eltérő ideológiai alapokon működik, de a rabszolgatörvény közös cselekvésre bíztatja őket. Szerinte az EP-választások napja az új rendszerváltás napja is lesz.

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa az ellenzék összefogását hangsúlyozta. Mint mondta

el kell érni, hogy egy-egy jelölt legyen a Fidesz képviselőivel szemben a közelgő önkormányzati választáson.

Donáth Anna, a Momentum alelnöke azt mondta, hogy „ha kell, akkor téglánként bontják le a NER falát”. Szerinte nem igaz, hogy apátiába süllyedt a társadalom, mert – mint mondta – a Békéscsabán összegyűlt tömeg is azt igazolja, hogy nem félnek az emberek, és ismét politizálnak.

Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP országos elnökségének tagja bojkottra hívta fel hallgatóságát azokkal a cégekkel szemben, melyek alkalmazzák a rabszolgatörvényt. Szólt arról is, hogy pártja önkormányzati képviselői a helyi testületekben határozati javaslatokat fognak benyújtani, hogy a települések ne alkalmazzák az új törvényt.

Erről beszélt Miklós Attila, az MSZP békéscsabai önkormányzati képviselője is, aki bejelentette, hogy még az év első képviselő-testületi ülésére benyújtják határozati javaslatukat.

Nika István, a Magyar Dolgozók Szakszervezetének elnökségi tagja pedig arról beszélt, hogy száz munkavállaló közül legfeljebb ketten vállalnának túlórát, és ők is csak azért, mert nem tudják eltartani a családjukat. Szerinte a dolgozókat a nyolc órás munkavégzés alapján kellene rendesen megfizetni.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Петер Сийярто: Örömmel megyek Oroszországba

„Nem hagyhatjuk, hogy megint Orbán Viktor döntsön” – közös ellenzéki tüntetés lesz Budapesten

Hatalmas a tömeg, itt nézheted élőben a gyermekvédelmi tüntetést

Mi történik? Polt Péter kezdeményezte egy MSZP-s téglájuk mentelmi jogának felfüggesztését

Azahriah is a tüntetők mellé állt – a pedofilbotrány miatt demonstrálnak ismert influenszerek

50 ezren gyűltek össze a Hősök terén – a Fidesz-propaganda szerint „komcsi nyuggerek és homoszexuális libsik” tüntettek