Bojkottot hirdetett az LMP a NER-cégek ellen

Vajna Tímea fánkozója előtt szólított fel bojkottra a rabszolgatörvényt alkalmazó multicégek és a NER-érdekeltségek ellen Vágó Gábor, az LMP antikorrupciós szakszóvivője.

Vágó szerint az állampolgárok a hétköznapi döntéseikkel egyszerűen megbüntethetik azokat a vállalatokat, amelyek kihasználják a kötelező túlórakeret-emelést – derült ki a Mérce közvetítéséből. Az LMP-s politikus ezzel többek között a Henkelre célzott, amelyről korábban kiderült, a körösladányi gyárában 68 órát is dolgozhatnak hetente a munkavállalók.

„Ne vásároljanak Silan öblítőt, Persil mosóport vagy Pattex ragasztót, mert ezekhez a termékekhez a rabszolgatörvény kapcsolódik”

– magyarázta Vágó.

A politikus arra kérte a munkavállalókat, hogy aki tud olyan cégről, ahol élnek a megnövelt túlórakerettel, az jelezze ezt a ner-bojkott.hu oldalon.

Vágó szerinte nem csak tüntetve, hanem csendes ellenállással is lehet a NER ellen dolgozni, olyan termékeket választva, amelyek nem kapcsolódnak a rabszolgatörvényhez, a kormány holdudvarának oligarcháihoz.

Vajna Tímeáról és fánkozójáról Vágó azt mondta, szerinte

„az a pénz, amiből Andy Vajna felesége a macskáját viszi Amerikába állatorvoshoz, az valaha közpénz volt”.

Szavai szerint egy tudatos állampolgár nem megy be ilyen helyre, majd egy

„Itt egy NER oligarcha csinál profitot! Bojkott! O1G”

feliratú matricát ragasztott az üzletre.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagjának NER-kötődéseiről nem esett szó a rendezvényen.

Kapcsolódó hírek