Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Egy segélyszervezet is bejelentkezett a Gundel filléres menzájára

Nyílt levélben szólította meg a Segítség Közvetítők civil segítőcsoport a Miniszterelnökség menzáját üzemeltető Gundel éttermet, és azt kérik,

ha már ilyen kedvező áron tudnak magas minőségű menüket kínálni, a kórházaknak is segíthetnének.

Tegnap írtuk meg a hvg.hu nyomán, hogy a 19. század végéig visszanyúló luxusétterem nyerte el a Budai Várba költözött Miniszterelnökség menzájának üzemeltetését, majd a kormányzat elszólásából az is kiderült, hogy ennek ellenére nevetséges áron etetik Orbánékat: 850 forintért kínálnak például egy komplett ebédmenüt.

A meglehetősen olcsó árszínvonalat a Segítség Közvetítők civil segítőcsoport is kiszúrta, és nyílt levélben szólították meg a Gundelt:

Tisztelt Gundel Étterem!

A Segítség Közvetítők elnevezésű civil segítőcsoport egyik szervezőjeként keresem Önöket.

Csoportunk tavaly ősszel alakult, célunk, hogy aktív segítséget és társadalmi támogatást nyújtsunk az egészségügyi intézményeknek, az ott dolgozóknak és persze leginkább a betegeknek és hozzátartozóiknak, valamint hogy a munkánkkal formáljuk a társadalmi szemléletet, segítsünk egy támogatóbb és szolidarásabb társadalmi közeget kialakítani.

Sokféle segítséget közvetítettünk már eddig is, könyvespolcot vittünk gyerekkórházba, hospice ház felszerelését egészítettük ki, hajléktalan beteg embereket látogattunk, szolgáltatásokat vittünk egészségügyi intézményekbe, minderről az alábbi összeállítás ad korántsem teljes képet.

Azért fordulok Önökhöz, mert a sajtóból arról értesültünk, hogy Önök üzemeltetik a Miniszterelnökség menzáját kifejezetten jutányos áron. Arra gondoltunk, hogy felajánljuk kiterjedt kapcsolatrendszerünket és összehoznánk Önöket valamely magyarországi kórházzal, ahol szintén igény lehet, az Önök gasztronómiai szempontból magas színvonalú, ugyanakkor kifejezetten jutányos árfekvésű szolgáltatásaira.

Azt reméljük, kedvezően fogadják segítség közvetítésünket. Úgy véljük, hogy a két szolgálat, a miniszterelnökségi és egy kórházi menza üzemeltetése tovább építené az Önök hagyományosan jó megítélését.

Várom válaszukat,

Üdvözlettel:
Pikó András

A Gundel jóárú menzája egyébként másoknak is feltűnt, a Facebook-oldalukon hatalmas kommentelés folyik, a legjobb beszólásokat itt gyűjtöttük ki:

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!