Bűnügy

Beteg állatok: homokot, kavicsot tömtek egy kisfiú szájába Borsodban, életveszélyes állapotba került

Belföld

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

Bűnügy

Öngyilkos akart lenni egy férfi Kiskunfélegyházán, rendőrök mentették meg az utolsó pillanatban

A tavalyinál is kritikusabb helyzet jöhet a közlekedési szakszervezet szerint

Elfogadhatatlannak tartják a 8 százalékos minimálbér-emelést, nem értik a Liga és a Munkástanácsok meghátrálását.

Harta ViktorHarta Viktor

Nem elégedett a mindössze egy számjegyűre sikerült minimálbér-emeléssel a Volán-dolgozókat képviselő Közúti Közlekedési Szakszervezet, ugyanis véleményük szerint a vártnál kisebb emelésnek beláthatatlan következményei lehetnek a munkaerőhiánnyal küzdő ágazatban.

A Napi.hu pénteki cikke szerint a Közúti Közlekedési Szakszervezet

nem érti, hogyan fogadhatta el a Liga és a Munkástanácsok a 8 százalékos emelést, hiszen napokkal ezelőtt a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel egységesen két számjegyű emelést tartottak elfogadhatónak.

Hiába írta alá a napokban két konföderáció a 8 százalékos minimálbér- és garantált bérminimum-emelést tartalmazó ajánlatot, az ágazatban nem tartják azt irányadónak, két számjegyű emelést követelnek – idézte a lap a szakszervezet közleményét. Az írásban leszögezték, a Közúti Közlekedési Szakszervezet változatlanul fenntartja a munkáltatói szövetséghez korábban eljuttatott, több szakszervezettel közösen fogalmazott bérfejlesztési igényét.

Ennek kapcsán Baranyai Zoltán elnök megjegyezte, ha nem lesz megfelelő mértékű béremelés, további elvándorlásra kell számítani, ez pedig a 2018-asnál is kritikusabb helyzetet teremthet az egyébként is létszámhiánnyal küzdő ágazatban.

Tavaly komoly hiány volt a munkaerőpiacon autószerelőből, autóvillamosság szerelőből és autóbuszvezetőből, a régieket is csak nehezen vagy egyáltalán nem lehetett megtartani a szakmában

– magyarázta Baranyai. Hozzátette, bízik benne, hogy a tulajdonos, és a döntéshozók reálisan látják a szakmában meglévő foglakoztatási nehézségeket, valamint a munkavállalókat negatívan érintő új cafeteria szabályokat is figyelembe véve sikerül elfogadható megállapodást kötni.

Ezek is érdekelhetnek

Kilométeres torlódás – beindult a szakszervezeti forgalomlassítás Szombathelynél

Rabszolgatörvény: ezek a szakszervezetek követelései

Félpályás útzárral tüntetnek pénteken Szombathelynél a kormány ellen

Orbán, miután az EU legmagasabb inflációját szakította a magyarok nyakába bejelentette, hogy a kormány átvette az infláció elleni küzdelem feladatát

Szakszervezetis: január második felében indulhat a sztrájk

Ukrajna levette az OTP-t a háborút támogatók listájáról, ezt üzente válaszul a magyar külügy