Szakszervezetis: január második felében indulhat a sztrájk

Még az év első hónapjában indulhat az országos szakszervezeti sztrájk – mondta csütörtökön Benke Norbert, a Magyar Szakszervezeti Szövetség baranyai és a Vasas Szakszervezet régiós vezetője a Pécsi STOP-nak.

Benke azután nyilatkozott, hogy kiderült, az előkészítő bizottságban együtt dolgozó szakszervezetek négypontos követeléslistában rögzítették az országos munkabeszüntetés céljait.

A szakszervezeti vezető azt mondta, pénteken újfent összeül a sztrájkbizottság, és ugyan még rengeteg egyeztetés van hátra,

elképzelhető, hogy január második felében indulhat a sztrájk.

Benke Norbert azt kéri, aki tudja, segítse az ügyet, akinek módjában áll, lépjen be a helyi szakszervezetbe, erősítsék őket.

„Figyeljék a híreket, mert arra számítunk, hogy egyre több szervezet csatlakozik hozzánk. Segítség az, ha valaki csatlakozik a sztrájkhoz, de az is, ha részt vesz az autós megmozduláson, vagy ha türelmesen vár az autójában, ha ilyennel találkozik. Fontos az is, hogy aki teheti, tájékoztassa az ismerőseit a törekvésekről, célokról, mert most tényleg mindenkire szükség van”

– idézte a lap Benkét.

Szombathelynél már holnap forgalomlassítás lesz

Január 4-én délutánra forgalomlassító demonstrációt szervez a Magyar Szakszervezeti Szövetség a 86-os főútra, Szombathely határában. A Nyugat.hu úgy számol, a 13 órától 16 óráig tartó akció rendesen megakaszthatja a forgalmat a főút érintett szakaszán:

Kapcsolódó hírek