Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

400 millió forintnyi Erzsébet-utalványt osztottak ki karácsonyra az Agrárminisztériumnál

Nagy István agrárminiszter-jelölt (k) a kinevezése elõtti meghallgatásán az Országgyûlés mezõgazdasági bizottságának ülésén az Országgyûlés Irodaházában 2018. május 14-én.
Nagy István agrárminiszter-jelölt (k) a kinevezése elõtti meghallgatásán az Országgyûlés mezõgazdasági bizottságának ülésén az Országgyûlés Irodaházában 2018. május 14-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Nem volt szűkmarkú a Jézuska az Agrárminisztériumnál: a Népszava szerint összesen 400 millió (!) forintot kaptak a munkatársak Erzsébet-utalvány formájában az ünnep kapcsán.

A lap közérdekű adatigénylések során derítette ki, hogy a Nagy István agrárminiszter által vezetett tárca munkatársai, az államtitkárok és maga a miniszter is

„egész évi munkájuk elismeréseképpen” 400 ezer forint értékű ajándék Erzsébet-utalványt kaptak fejenként. Ez összesen 400 millió forintot jelent.

A Népszava szerint a Kásler Miklós vezette Emmi 1800 dolgozóját is alaposan kistafírozták:

ők nettó 200 ezer forintot kaptak karácsonyra fejenként, ami 370 millió forintos kiadást jelent összesen.

A Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztériumnál is boldog volt az ünnep: egységesen 100 ezer forint került minden dolgozó Erzsébet-utalvány kártyájára. A Népszava szerint

itt 1681-en kaptak ilyen juttatást, ami több mint 166 millió forintba került.

A Honvédelmi Minisztériumban is osztottak jutalmat, de a fentiekhez képest csak csekély mértékűt: 23 ezer forintot kaptak a munkatársak, valamint teljesítményelismerésként további 23 ezer forintnyi Erzsébet-utalvány járt nekik.

A Magyar Nemzeti Banknál is hullott a pénzeső. Amint arról korábban írtunk:

átlagosan nettó 549 ezer forint ünnepi bónusz került a karácsonyfa alá a Matolcsy György vezette jegybanknál, a jutalomosztás 619 embert érintett, összköltsége pedig 339 millió forint volt.

Közben a KSH szerint az átlag magyar nettó 215 ezer forintot keres havonta, de legalább most többet túlórázhat a saját, jól felfogott érdekében.