Újabb autópályaszakaszok lesznek fizetősek januártól

Napokon belül átadják az M35-ös autópálya Berettyóújfalu és Debrecen, valamint az M4-es Berettyóújfalu melletti szakaszát, melyek használatáért idén még nem kell fizetni, januártól viszont már szigorú büntetés jár a matrica hiányáért.

Az erről szóló rendeletet a Haon.hu találta meg a Magyar Közlöny december 15-i számában. A Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter által jegyzett dokumentumra hivatkozva a lap azt írta,

az M35-ös autópálya Debrecen és az M35-M4 csomópontja közti útszakasz, beleértve a jelenleg még ugyancsak átadás előtt lévő M4-es egy részét is, 2019. január 1-jétől az útdíjköteles utak közé tartozik.

A lap megjegyezte, Hajdú-Bihar megyében egyszerre két autópálya is épül. Az M35-ös Debrecentől már Berettyóújfaluig ér, ugyanakkor elkezdődött az M4-es kivitelezése is. Ennek az első, csomóponti részét adják át várhatóan december 20-án, míg a második ütemben Berettyóújfalu és Nagykereki közötti közel 27 kilométeres sztrádarészt 2019 végén vagy 2020 első negyedévében helyezik forgalomba.

Kapcsolódó hírek