Kövér: „Hogy hívják ezt a…?” – majdnem nem sikerült kitiltani a szocialistát

Érdekes közjáték zajlott ma a Parlamentben, azon túl is, hogy az ellenzék kivonult az ülésteremből, miután a fideszes többség megakadályozta a tervüket, hogy ellehetetlenítsék a rabszolgatörvény megszavazását.

A felvétel szerint Kövér László házelnök először azt sem tudta, kit szeretne kizárni az ülésről, ezért az egyik jegyzőhöz fordult oda, és tőle kérdezte meg, hogy

Hogy hívják ezt a… (tahót?), aki itt üvöltözik?

A minősítést nem teljesen érteni, egyes kommentelők faszt, mások furkót vélnek kihallani a mondat közepén, mi inkább maradnánk a tahónál.

Miután Kövér megtudta, hogy az MSZP-s Varga László nevét kereste, súlyos rendzavarás miatt zárta ki az ülésnapról, egyedüléként, a többieknek csak büntetést helyezett kilátásba.

Varga később a HVG-nek elmondta, mivel vívhatta ki Kövér haragját.

„Nem a Fidesz választmányi ülésén vagy” – a többi között ezt kiabálta be a házelnöknek, illetve odaszólt a szerinte pökhendi fideszeseknek is, hogy „mit vigyorognak”, „szégyelljék magukat”. „Egy-két indulatosabb mondat is elhangzott, mert nagyon felzaklattak a történtek” – mondta Varga a lapnak, de azt nem tudja, hogy pénzbüntetést is kap-e.

Kapcsolódó hírek