Kultúra

Ingyenesen nézhető három klasszikus magyar film a Filmión vasárnap estig

Bűnügy

Kukásokra lőttek Budapesten, ketten kórházba kerültek

Bűnügy

Robbantással fenyegetőzött egy férfi Kisbajcson, egy nappal az esztergomi tragédia után

Kisemmizné a kőbányai önkormányzat a Hős utcai lakókat?

„A X. kerület tisztességtelen módon készül arra, hogy milliárdos hasznot remélve saját magának, földönfutóvá tegyen százötven családot!” – írja egy névtelen segélykérő levél.

RövidenRöviden
Kisemmizné a kőbányai önkormányzat a Hős utcai lakókat?
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Súlyos vádak olvashatók egy Facebookon terjedő levélben azzal kapcsolatban, hogy a leginkább drogtanyaként elhíresült budapesti, Hős utcai gettó lakásait hogyan kezdte el megszerezni az önkormányzat, mások mellett a jóravaló tulajdonosoktól is.

Az eljárásról néhány napja D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya fideszes polgármestere is beszélt a Magyar Időknek, aki elmondta:

Folyamatosan nő az önkormányzat tulajdonában álló lakások, helyiségek száma a Hős utcai tömbben, a szanálás során megvásároljuk, elcseréljük a magántulajdonban lévő ingatlanokat, az önkormányzati bérlőknek más helyen ajánlunk fel lakhatást. A korábbi 50-50 százalékos tulajdoni arányt szeretnénk az önkormányzat javára száz százalékra növelni, hogy megkezdődhessen az épületek bontása. Összesen 317 albetétből álló társasházban közel 190 lakás már az önkormányzat birtokában van, mintegy 120 magántulajdonú ingatlan esetében még folynak a tárgyalások.

A Kőbánya Blues Facebook-oldalon az egyik ilyen „tárgyalásról” jelent meg hosszú beszámoló, melynek hitelességét nem tudjuk ellenőrizni, így a benne foglaltak valóságtartalmát ennek megfelelően kérjük kezelni:

https://www.facebook.com/kobanyablues.kobanyablues/posts/350080942222248

Ezek is érdekelhetnek

Felmérték, hogy Karácsony Gergely győzne-e most egy főpolgármester-választáson

Rossz hír a bedőlt jelzáloghiteleseknek, 105 ezer család veszítheti el otthonát

Ismét sokkolót használtak a rendőrök: ezúttal egy gyermekes család kilakoltatásánál

Blikk: mentők vitték el a rendőröket Bíró Ica kilakoltatásáról

Kilakoltattak egy mozgássérült gyermeket nevelő családot Csepelen, miután aljas módon kijátszották alóluk a saját lakásukat

Menczer Tamás: aggódom a svéd demokráciáért!