Kisemmizné a kőbányai önkormányzat a Hős utcai lakókat?

„A X. kerület tisztességtelen módon készül arra, hogy milliárdos hasznot remélve saját magának, földönfutóvá tegyen százötven családot!” – írja egy névtelen segélykérő levél.

Kisemmizné a kőbányai önkormányzat a Hős utcai lakókat?
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Súlyos vádak olvashatók egy Facebookon terjedő levélben azzal kapcsolatban, hogy a leginkább drogtanyaként elhíresült budapesti, Hős utcai gettó lakásait hogyan kezdte el megszerezni az önkormányzat, mások mellett a jóravaló tulajdonosoktól is.

Az eljárásról néhány napja D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya fideszes polgármestere is beszélt a Magyar Időknek, aki elmondta:

Folyamatosan nő az önkormányzat tulajdonában álló lakások, helyiségek száma a Hős utcai tömbben, a szanálás során megvásároljuk, elcseréljük a magántulajdonban lévő ingatlanokat, az önkormányzati bérlőknek más helyen ajánlunk fel lakhatást. A korábbi 50-50 százalékos tulajdoni arányt szeretnénk az önkormányzat javára száz százalékra növelni, hogy megkezdődhessen az épületek bontása. Összesen 317 albetétből álló társasházban közel 190 lakás már az önkormányzat birtokában van, mintegy 120 magántulajdonú ingatlan esetében még folynak a tárgyalások.

A Kőbánya Blues Facebook-oldalon az egyik ilyen „tárgyalásról” jelent meg hosszú beszámoló, melynek hitelességét nem tudjuk ellenőrizni, így a benne foglaltak valóságtartalmát ennek megfelelően kérjük kezelni:

EGY HŐS UTCAI LAKÓ TÖRTÉNETÉT TESZEM KÖZZÉ. VÁLTOZTATÁS NÉLKÜL. SEMMILYEN VÉLEMÉNYT, KOMMENTÁRT NEM TESZEK MELLÉ. EZT A…

Posted by Kőbánya Blues on Wednesday, November 28, 2018

Kapcsolódó hírek