Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Dobj el mindent, szellemi honvédő díjakat adott át a CÖF-CÖKA

Ma is megmenekült a haza.

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke.
Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke.

A szellemi honvédelem aktuálisabb mint valaha, hiszen a globalizálódó világban minden üldözendőnek számít, ami egyedi

– mesélte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azon a pénteki budapesti ünnepségen, amelyen átadták a fideszes zsebcivil-szervezet, a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

Szellemi Honvédő Díjait.

Potápi Árpád János úgy vélekedett, hogy Magyarország mára stabil, szuverén és gazdaságilag erős országgá vált, amely elsősorban magyar, utána európai és keresztény. Ennek ellenére ma is fontos, hogy a nemzeti érdekek mellett ne csak a kormány álljon ki, hanem szellemi honvédőként az értelmiség meghatározó képviselői is – tette hozzá a politikus.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke közölte, hogy

a szellemi honvédelem reneszánszát éli Európában.

Az európai parlamenti választások előtt két érdekközösség vívja küzdelmét. Az egyik a világ fölötti uralom megszerzésére tör, amelyhez csatlakoztak az identitásukat vesztett szociálliberális erők. A másik oldal viszont ragaszkodik a nemzetek Európájához, és magáénak vallja a kereszténységnek köszönhető kulturális eredményeket – mesélte.

Szerinte a most távozó Európai Parlament és Európai Bizottság semmibe veszi a kontinens ősi hagyományaira támaszkodó szellemi identitást.

Ezért a szellemi honvédők egyértelműen elutasítják azt a törekvést, amely egy föderatív Európa megalkotására irányul, mert az, a demokrácia elveivel szemben, nem tiszteli az uniós tagállamok alanyiságát – mondta az elnök.

Az ünnepségen Szellemi Honvédő Díjat vehetett át Szabó Anett, az Echo TV műsorvezetője, Bodó Barna, a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége elnöke, illetve a Kisebbségi Jogvédő Intézet képviselője.

A CÖF-CÖKA Szellemi Honvédő Emléklapot adományozott Gubás Jenő vajdasági orvosnak, a délvidéki magyar közélet jeles képviselőjének.