Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Még a trumpista Fox News is támogatja a CNN-t Fehér Ház-i tudósítója ügyében indított ügyében

Magyarországról nézve értelmezhetetlen gesztus: nagyjából mintha az Echo TV állna ki az Index mellett a sajtószabadság védelmében.

A jobboldali-konzervatív Trump-rajongó Fox televízió közleményben jelentette be, hogy támogatja a CNN hírtelevíziót abban a perben, amelyet a televízió sajtóbelépőjétől megfosztott Fehér Házi-i tudósítója ügyében Donald Trump elnök és a Fehér Ház néhány vezető tisztségviselője ellen indított.

„A Fehér Ház-i tudósítók belépőjét soha nem szabad fegyverként használni” – fogalmazott közleményében Jay Wallace, a Fox televízió elnöke, hangsúlyozva, hogy miközben nem megbocsátható a hangnem eldurvulása mind az elnök, mind a sajtó részéről,

a Fox kiáll a sajtó szabadsága mellett.

Wallace közölte: a Fox – nem peres félként – a CNN-t támogató jogi beadványt tervez beterjeszteni a bíróságon.

A CNN kedden indított pert az elnök és Trump-kormányzat néhány tagja ellen, az alkotmány sajtószabadságot biztosító kiegészítésére hivatkozva, egyben követelve tudósítója, Jim Acosta állandó belépőjének visszaadását, amiről itt írtunk:

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közleményben szögezte le, hogy a kormányzat „erőteljesen védekezni fog” az ellene indított perben, és egyúttal emlékeztetett arra is, hogy a CNN-nek mintegy 50 olyan tudósítója van még, aki rendelkezik Fehér Ház-i belépővel.

Az igazságügyi minisztérium szerdán ismertette válaszát a bíróságon a CNN perkérelmére. A tárca ügyvédje azzal érvelt: az elnöknek és az elnöki hivatalnak széleskörű mérlegelési lehetősége van arra, hogy szabályozza, ki léphet be a Fehér Házba.