Belföld

Magyar Péter készül valamire március 15-én

Baleset

Tisztítószert szórtak az óvodások reggelijébe Pilisborosjenőn, több kisgyerek rosszul lett

Bűnügy

Bizonyíték került elő arról, hogy Orbán Viktor döntött a pedofil igazgató kitüntetéséről

A CNN pert indít Donald Trump és a Fehér Ház ellen

RövidenRöviden

A CNN amerikai hírtelevízió pert indít Donald Trump elnök és a Fehér Ház vezető munkatársai ellen, mert a Fehér Ház megvonta a televízió a tudósítójának sajtóbelépőjét.

A CNN álláspontja szerint a tudósítói engedély visszavonásával az elnök és munkatársai megsértették az amerikai alkotmány első kiegészítését, amely – a vallásszabadság és a gyülekezés szabadsága mellett – védelmezi a szólás-, és sajtószabadságot is.

A CNN közleménye szerint a perkérelmet egy washingtoni bíróságnál nyújtották be, kérelmezve a Fehér Ház-i tudósító, Jim Acosta belépőjének azonnali visszaadását.

A keresetet Donald Trump elnök mellett John Kelly kabinetfőnök, Bill Shine, a kabinetfőnök helyettese, Sarah Huckabee Sanders, az elnöki hivatal szóvivője, a titkosszolgálat és vezetője, Randolph Alles, valamint egy további titkosszolgálati alkalmazott ellen nyújtották be.

A Fehér Ház-i tudósítók szervezetének vezetője, Olivier Knox bejelentette: a szervezet támogatja a CNN perkeresetét.

Jim Acosta, a CNN munkatársa 2012 óta tudósítja a Fehér Házból a televíziót. A múlt héten – az elnöknek a félidős választások után tartott sajtókonferenciáján – szópárbajba keveredett az elnökkel és amikor a Fehér Ház egyik munkatársa el akarta venni tőle a mikrofont, Acosta a kezével próbált hártani, amit aztán a Trump-imádó médiatermékek nyomán itthon már az MTI is úgy tálalt, hogy „rátette a kezét a nő karjára”.

Sarah Huckabee Sanders erre hivatkozva közleményben ítélte el a tudósítót, majd bevonták belépőjét, a CNN szerint azonban az egész megtorlás volt Acosta kínos kérdéseiért.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Pert vesztett Donald Trump a nő ellen, akit a kilencvenes években szexuálisan zaklatott

Orbán Viktor az Egyesült Államokba látogat, Donald Trumpot is megnézi

Már sajátjai is nyírják Trumpot: a Republikánus Pártnak „jobb ajánlattal” kell előállnia

Петер Сийярто: Örömmel megyek Oroszországba

Két év alatt 564 milliárd forint kár érhette Magyarországot, amiért az oroszoktól vesszük a gázt

Orbán Viktorral riogatják Donald Trump szavazóit