Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

A CNN pert indít Donald Trump és a Fehér Ház ellen

A CNN amerikai hírtelevízió pert indít Donald Trump elnök és a Fehér Ház vezető munkatársai ellen, mert a Fehér Ház megvonta a televízió a tudósítójának sajtóbelépőjét.

A CNN álláspontja szerint a tudósítói engedély visszavonásával az elnök és munkatársai megsértették az amerikai alkotmány első kiegészítését, amely – a vallásszabadság és a gyülekezés szabadsága mellett – védelmezi a szólás-, és sajtószabadságot is.

A CNN közleménye szerint a perkérelmet egy washingtoni bíróságnál nyújtották be, kérelmezve a Fehér Ház-i tudósító, Jim Acosta belépőjének azonnali visszaadását.

A keresetet Donald Trump elnök mellett John Kelly kabinetfőnök, Bill Shine, a kabinetfőnök helyettese, Sarah Huckabee Sanders, az elnöki hivatal szóvivője, a titkosszolgálat és vezetője, Randolph Alles, valamint egy további titkosszolgálati alkalmazott ellen nyújtották be.

A Fehér Ház-i tudósítók szervezetének vezetője, Olivier Knox bejelentette: a szervezet támogatja a CNN perkeresetét.

Jim Acosta, a CNN munkatársa 2012 óta tudósítja a Fehér Házból a televíziót. A múlt héten – az elnöknek a félidős választások után tartott sajtókonferenciáján – szópárbajba keveredett az elnökkel és amikor a Fehér Ház egyik munkatársa el akarta venni tőle a mikrofont, Acosta a kezével próbált hártani, amit aztán a Trump-imádó médiatermékek nyomán itthon már az MTI is úgy tálalt, hogy „rátette a kezét a nő karjára”.

Sarah Huckabee Sanders erre hivatkozva közleményben ítélte el a tudósítót, majd bevonták belépőjét, a CNN szerint azonban az egész megtorlás volt Acosta kínos kérdéseiért.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz