Bűnügy

Pedofil óvodai dolgozóra csapott le a rendőrség Gazdagréten

Belföld

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Baleset

Holttestet találtak Budapesten, az Örs vezér téren

Meghalt a szolnoki mentőbaleset után kómába esett mentőápoló

Háromra emelkedett a még júniusban történt baleset halálos áldozatainak száma.

RövidenRöviden
Meghalt a szolnoki mentőbaleset után kómába esett mentőápoló
Fotó: MTI/Mészáros János

Meghalt a kórházban az a 44 éves, törökszentmiklósi mentőápoló, aki még június végén szenvedett súlyos sérüléseket egy mentőautó frontális ütközésekor Szolnokon, így háromra nőtt a baleset halálos áldozatainak száma – közölte Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtisztje.

Június 27-én este egy megkülönböztető jelzését használó mentőautó frontálisan ütközött egy utasokat szállító autóbusszal Szolnokon. Az esetkocsi vezetője és a beteg a helyszínen meghalt, a mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült. Az autóbuszon utazók közül egy ember súlyos sérüléseket szenvedett, mintegy húszan könnyebben sérültek meg.

A mentőápoló szinte az egész testét érintően megsérült, több csontja eltört, koponyatörést is szenvedett. Több szakterület bevonásával műtötték meg.

Kardos József elmondta: a mentőápoló már több hónapja kómában feküdt, november elején azonban a szervezete végleg feladta a küzdelmet.

A szintén súlyos sérüléseket szenvedett mentőtiszt állapota viszont javul, pár hónap múlva talán már dolgozni is tud – közölte.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozásának gyanúja miatt indított eljárást, de a nyomozást a sofőr halála miatt megszüntette.

Ez is érdekelhet

Felborult egy mentőautó Budapesten

Tisztítószert szórtak az óvodások reggelijébe Pilisborosjenőn, több kisgyerek rosszul lett

Meghalt egy ember, amikor járdára hajtott két autó Debrecenben

Gázolt a vonat Székesfehérvárnál vasárnap este

Kigyulladt egy társasházi lakás Gyöngyösön, 24 embert kellett kimenekíteni az épületből

Gázolás miatt egy órát is késhetnek a vonatok Szeged, Záhony felé