Marad a fura ősz, 20 fok is lehet a hétvégén

A folytatásban sem ölti fel az évszakhoz illő ruháját a november, a ködös reggelek után 20 fok körüli hőmérsékletekre lehet számítani, esőre pedig szerencsére nem.

Az Időkép friss, csütörtöki előrejelzése szerint a hét második felében továbbra is elkerülik térségünket a csapadékot adó felhőrendszerek, marad a nyugodt, eseménytelen időjárás.

Az időjárásportál szerint ejszakánként eleinte országszerte több, majd hétvégén a szelesebb nyugati, északnyugati országrészben már kevesebb helyen képződhet köd.

A köd és az ennek megemelkedéséből létrejövő alacsony szintű rétegfelhőzet csütörtökön és pénteken az Alpokalján és északkeleten, hétvégén az utóbbi tájakon bizonyulhat napközben is tartósabbnak. Másfelé csak fátyolfelhőkre lehet számítani, vasárnap az északi vidék lehet egy kicsit felhősebb.

Csapadék a hét utolsó napjáig maximum ködszitálás formájában jelentkezik, vasárnap lehet helyenként némi gyenge eső, de jelentős zuhéra sehol sem kell készülni.

Az előrejelzés szerint hajnalonként szombatig -1 és +8 fok közé csökken a hőmérséklet, fagyra északkeleten lehet számítani. Vasárnap hajnalban 2-10 fokra van kilátás, nappal a felhős, ködös tájakon 10-12, a derűs vidékeken 13-19, délnyugaton 20 fok is várható.

A szél pénteken kezd megélénkülni, a hétvége az Időkép szerint már szelesebb lehet. Szombaton a Dunántúlon, vasárnap már többfelé élénk lehet a délies szél, ekkor a Dunántúlon egy-egy erősebb lökés is lehet.

A folytatásban sem várható nagy dráma, a hosszú távú előrejelzés szerint jövő keddtől elkezd csökkenni a hőmérséklet, de ennél őszebb belátható időn belül nem lesz:

Kapcsolódó hírek