Már a Kutyapárt is előzi az LMP-t egy kutatás szerint

Egy friss felmérés szerint a viccpárt maga mögé utasította a zöldpártot, a Fidesz támogatottsága viszont a sztratoszférában van.

Két felmérés is megjelent most arról, hogy melyik párt a magyarok szíve csücske. Az egyiket a HVG készíttette Mediánnal, az eredményeket szerdán tették közzé.

E felmérés szerint bár szeptemberre visszaesett a Fidesz támogatottsága, októberre eltűnt ez a kopás, sőt, jelenleg a teljes népességre vetítve

a szavazók 45 százaléka preferálja a migránsozással, sorosozással, demagógiával és CEU-szívatással operáló kormánypártot.

A lap által közzétett számok szerint a Fidesz szimpatizánsainak 67 százaléka mondja magát biztos szavazónak.

A többi párt a fasorban sincs a Fideszhez képest. A legcombosabb ellenzéki formáció 8 százalékkal a Jobbik, az MSZP-t 6, a DK-t pedig 5 százalékra mérte a Medián.

A kutatás meglepetést is hozott:

a Momentum 3 százalékon áll a felmérés alapján, és ezzel megelőzte a 2 százalékon agonizáló LMP-t.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Párbeszéddel és a Mi Hazánkkal egyetemben 1 százalékon áll.

Közben az IDEA intézet is készített egy felmérést, melyet szintén a HVG publikált. Az IDEA október 18–22. között kereste a válaszokat a pártok támogatottságára egy közösségi média alapú kérdőív segítségével. 2000 főt kérdeztek meg, a vizsgálat végeredménye reprezentatív az ország felnőtt népességére nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus tekintetében.

Ők 37 százalékra mérték a Fideszt, a Jobbikot 11-re, az MSZP-t és a DK-t öt százalékos támogatottságra tették.

Meglepetésként 3 százalékra mérték a Kétfarkúékat, ami azért érdekes, mert az ő kutatásukban a viccpárt veri a 2 százalékon álló LMP-t, valamint az 1 százalékon kapaszkodó Párbeszédet, a Mi hazánkat és a Momentumot.

Kapcsolódó hírek