Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Belföld

Visszavonul a népszerű fideszes, nem indul a kerületi polgármesteri címért

Villamosszékben végeztek ki egy kétszeres gyilkost Tennessee-ben

A 63 éves elítélt maga kérte, hogy méreginjekció helyett inkább villamosszékbe ültessék.

RövidenRöviden

Tennessee államban – amely az Egyesült Államok egyik déli tagállama – villamosszékben végeztek ki egy kétszeres gyilkost helyi idő szerint csütörtökön este.

A 63 éves elítélt, Edmund Zagorski ügyvédjei útján maga kérte, hogy méreginjekció helyett villamosszékbe ültessék.

Zagorskit 1984-ben ítélték halálra, mert két embert lelőtt, majd elvágta a nyakukat is egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményben. Harmincnégy évet töltött a siralomházban, és az idén októberben kellett volna kivégezni méreginjekcióval. Az utolsó pillanatban azonban kérelmezte, hogy villamosszékben hajtsák végre az ítéletet.

„Méreginjekcióval az élet utolsó 10-18 perce abszolút horror” – írták ügyvédjei a kérvényben, hozzátéve, hogy az áramütéstől az elítélt „elviselhetetlen fájdalmat érez, de csak 15-30 másodpercig”.

Tennessee állam hatóságai lehetővé teszik, hogy azok az elítéltek, akikre még 1999 előtt szabtak ki halálbüntetést, választhassanak a kivégzés két módja között. Bill Haslam, Tennessee kormányzója beleegyezett Zagorski kérésébe, és októberben felhatalmazta a börtönparancsnokságot, hogy készítse elő a villamosszéket, amelyet 2007-ben alkalmaztak utoljára.

Tennessee egyike annak a kilenc amerikai tagállamnak, ahol változatlanul hajtanak végre kivégzést villamosszékkel. 2000 óta azonban az egész országban végrehajtott mintegy 900 kivégzés közül csak 14 alkalommal vették igénybe ezt a módszert.

Egy, még 2015-ben készült felmérés szerint az amerikaiak 54 százaléka úgy ítélte meg, hogy ez a kivégzési módszer „kegyetlen és szokatlan”. Az Egyesült Államokban a halálbüntetéseket leggyakrabban méreginjekcióval hajtják végre.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Száz díszmadarat próbált egy bolgár férfi Hollandiába csempészni

Újabb botrány: most a hitgyülis ATV-ben mentegették a pedofíliát

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Maszkos férfi rabolt ki egy pécsi gyógyszertárat fényes nappal, még szökésben van