Combsérülést szenvedett Fucsovics Márton, véget ért számára a szezon

Nem lép pályára a 16 közé jutásért szerdán az 5,4 millió euró összdíjazású párizsi keménypályás férfi tenisztornán.

Combsérülést szenvedett Fucsovics Márton, véget ért számára a szezon
Fotó: Facebook/Fucsovics Marci

A világranglistán 42. helyezett magyar teniszező kedden Benoit Paire-t búcsúztatta az első fordulóban, azonban a Facebookon arról számolt be, hogy nem tudja vállalni a szerdai összecsapást a 13. helyen kiemelt olasz Fabio Fognini ellen, akit a múlt héten megvert a bécsi nyolcaddöntőben.

Fucsovics Márton sérülés miatt nem tudott kiállni a Fabio Fognini elleni mérkőzésen Párizsban, így a világranglistán a…

Posted by Fucsovics Márton on Wednesday, October 31, 2018

“Vége a 2018-as szezonomnak. Nem így szerettem volna befejezni az évet, de az élet közbeszólt”

– fogalmazott Fucsovics. Elmondta, a keddi találkozó hajrájában elkezdte érezni ugyanazt a sérülést, amelyet még a nyáron a hallei versenyen szenvedett el a Kohlschreiber elleni mérkőzésen.

“Tegnap a meccsen az utolsó pár játékban még az adrenalin és a játék lendülete vitt előre bemelegedett állapotban, de amint lejöttem a pályáról, éreztem, hogy baj van. Tegnap este csináltak ultrahangos és MRI-vizsgálatot is, mindent megtettem, megtettünk azért, hogy pályára tudjak lépni ma”

– fejtette ki a 26 esztendős magyar teniszező.

“Egész nap kezeltek a fiziosok, fájdalomcsillapítóztuk, sőt még akupunktúrával is próbálkoztunk. Megpróbáltuk a beütést is, de meg kellett hoznunk Attilával azt a fájdalmas, de ebben az esetben egyetlen felelősségteljes döntést, hogy nem lépek ma pályára” – írta Fucsovics. Hozzátette, annyira kellemetlen a fájdalma, hogy esélye sem lenne játszani.

Fognini a nyolcaddöntőben a szintén játék nélkül továbbjutó Roger Federerrel találkozik.

Kapcsolódó hírek