Baleset

Súlyos kamionbaleset történt az M5-ösön

Bulvár

Nyomoz a rendőrség, szexuális erőszak történhetett az RTL műsorában, a csatorna megpróbálta elhallgatni

Gazdaság

Keményen megsarcolja a kormány az autósokat

Irodalmi igényű közleményben számolt be a rendőrség egy vízimentésről

Egy elkeseredett asszony életét mentették meg a ráckevei rend­őrök október 12-én hajnalban. De még hogy!

rackeve_szigetszentmiklos_doszkocs_gabor_torm_wesselenyi_miklos
Doszkocs Gábor törzszászlós és Wesselényi Miklós főtörzsőrmester. Fotó: Marosfalvi Péter

Szilágyi Attila írása következik, egyenesen a police.hu szépirodalom rovatából:

Élve húzták ki a Dunából az idős nőt. Nappal még mindent beragyog az itt felejtett nyár, de az éjjelek már ősziek, csak tizenkét fokos a folyó vize. A hullámok októberben csak látványra simogatnak, éji csillogásuk dermesztő fekete ölelés.

– A szolgálatirányító helyiségben a térfigyelő monitorral szemben ültem, amikor 1 óra után feltűnt a látómezőben egy magányos alak a kihalt utcán – mondta el Wesselényi Miklós főtörzs­őrmester, a Ráckevei Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. – Furcsa volt, hogy egyedül sétál a teljesen üres városban: A monitoron láttam, hogy egy apró termetű, idős nő. Rögtön ezután szöget ütött a fejembe: mi oka lehet egymagában kint tartózkodni az éjszakában? Követtem mozgását, a Duna felé tartott. Egészen közel ment a korláthoz, a víz felé nézett, többször fel is lépett a korlát aljára. Akkor már tudtam, hogy baj van.

A megbízott Doszkocs Gábor törzszászlóssal, szolgálatirányító parancsnokkal és Tóth Gábor törzsőrmesterrel indult meg a rendőrségtől talán százötven méterre lévő Árpád hídhoz. Másodpercek alatt elérték a hidat, ahol Wesselényi főtörzsőrmester a legrosszabb lehetőséggel számolva már eleve a meder felé szaladt, míg társai a híd útpályáján közelítettek a nő irányába. Mielőtt a törzszászlós és a törzsőrmester a híd közepére érhetett volna, a nő beugrott a vízbe.

Wesselényi Miklós főtörzsőrmester nem volt irigylésre méltó helyzetben, miközben a parton hányta le magáról ruháit. A név kötelez – gondolhatjuk, mivel azonos nevű történelmi elődje már jeleskedett vízimentésben. Az árvízi hajósként ismert bárónak 1838-ban legalább egy bárkája volt. A tiszthelyettes csak magára, no meg kollégáira számíthatott:

– Időközben a partra érő munkatársaimat kértem meg, hogy próbáljanak elemlámpával világítani. Felfedeztem némi fodrozódást a vízen, abba az irányba úsztam. Korábban soha nem kellett vízből mentenem, annyi előzetes elképzelésem volt, hogy az asszonyt mindenképp együttműködésre bírom, ha kell, leküzdöm ellenállását, nehogy kapálózásával mindkettőnket a mélybe rántson. Erre nem volt szükség, teljesen mozdulatlanul ringatózott a víz felszínén, a parttól mintegy huszonöt méterre. Kabátja kapucnija szétterült a víztükrön, azt megragadva vontattam magam után.

– A vízbe gázolva vettük át a mozdulatlan testet, majd a partra emeltük – folytatta Doszkocs törzszászlós. – Míg kollégám felkapkodta a parton hagyott ruháit, és egy odaérkező járőrkocsiba ült átmelegedni, mi mentőt és tűzoltót hívtunk, kiérkezésükig kabátokkal, pokrócokkal takartuk be a reszkető nőt, majd beszéltettük, hogy eszméleténél maradjon. Segítettünk a tűzoltóknak felvinni a hordágyat a mentőautóig, amivel bevitték a kórházba.

Ez is érdekelhet:
Gyerekeket szállító kisbusz karambolozott Ópályinál

Kapcsolódó hírek

Itt szakadhat le ma az ég: 7 megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést – térkép

Magyar Péter fontos pozíciót kapott az Európai Parlamentben 

Az iskolázatlanok és az idősek tartják hatalomban a Fideszt

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert

11 millió forintért vásárolt belépőjegyeket az MTVA a foci Eb-re

Ököllel ütötte Puzsér Róbertet a kormánymédia díszcigánya

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

A Nézőpont Intézet úgy tudja, minden második magyar Orbán-párti