Bűnügy

Újabb gyilkosság, a XIII. kerületben is megöltek ma egy embert

Bulvár

Nyomoz a rendőrség, szexuális erőszak történhetett az RTL műsorában, a csatorna megpróbálta elhallgatni

Belföld

Visszaszóltak a bankok a „védelmi pénzt” szedő Orbánéknak

Meggyilkolták a BBC sportkommentátorának feleségét és két lányát

Hármas gyilkosság tettese után kezdődött hajtóvadászat szerdán Londonban. A három áldozat a BBC rádió vezető lovassport-kommentátora, John Hunt felesége és két lánya.

A 61 éves Carol Hunt, a 28 éves Hannah Hunt és a 25 éves Louise Hunt a rendőrség szerdai tájékoztatása szerint előző éjjel vesztette életét

„számszeríj és valószínűleg egyéb fegyverek” okozta sérülések miatt a család északnyugat-londoni otthonában.

A Scotland Yard közölte, hogy a hármas gyilkosság ügyében egy 26 éves, Kyle Clifford nevű gyanúsított ellen adott ki körözést.

A rendőrség felhívása szerint Cliffordnál valószínűleg jelenleg is fegyverek vannak. Rob Hall főfelügyelő, a nyomozás irányítója szerda délutáni sajtóértekezletén kérte, hogy ha valaki a közreadott fotó alapján felismerni véli a gyanúsítottat, ne közelítse meg, hanem a sürgősségi telefonszámon értesítse a rendőrséget.

Szerdán automata fegyverekkel felszerelt rendőri alakulatok bevonásával nagyszabású hajtóvadászat zajlott Clifford kézre kerítésére London északi városrészeiben és a szomszédos Hertfordshire megyében.

A brit védelmi minisztérium szerdán megerősítette azokat a médiaértesüléseket, hogy Clifford 2022-ben rövid ideig a brit hadsereg katonája volt.

Az 58 éves John Hunt, aki korábban a rendőrség kötelékében szolgált, két évtizede a főleg sport- és közéleti műsorokra szakosodott BBC 5 Live rádióállomás lóverseny-közvetítéseinek vezető szakkommentátora.

Számszeríj birtoklásához a jelenlegi brit törvények alapján nem szükséges fegyvertartási engedély, de ilyen fegyverekkel sem lehet közterületen tartózkodni.

Az előző, konzervatív párti brit kormány azonban már megkezdte azt a törvényi felülvizsgálatot, amelynek célja az, hogy a jövőben a számszeríjak birtoklására is kiterjesszék a lőfegyverek tartásához hasonló rendkívül szigorú szabályozást.

Ennek közvetlen előzményeként 2021 karácsonyán a rendőrség elfogott egy számszeríjjal felfegyverkezett férfit a királyi család windsori rezidenciájának nyilvánosan nem látogatható részén, az akkori uralkodó, II. Erzsébet királynő lakosztályának közelében.

Az incidens időpontjában II. Erzsébet és legalább húsz családtagja is a windsori kastélyban tartózkodott, köztük a néhai uralkodó három fia, Károly akkori trónörökös – aki édesanyja 2022-ben bekövetkezett halála után III. Károly néven lépett trónra -, valamint András yorki herceg és Eduárd, Wessex grófja.

Elfogása után a behatoló, az akkor 21 éves Jaswant Singh Chail bevallotta a rendőröknek, hogy a királynőt akarta meggyilkolni.

Chailt tavaly októberben kilenc év szabadságvesztésre ítélték.

Ez is érdekelhet:
Orbán Viktor bekeményít, újra bíróság elé rángat számos újságot

Kapcsolódó hírek

Itt a vége: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Jó hírt közöltek a meteorológusok, a jövő héten fellélegezhetünk

40 éve nem látott világgazdasági növekedés jöhet jövőre

Londonban is bemutatták Rákay Philip könnyes szemmel ünnepelt Petőfi-filmjét

Szankciókat jelentett be London Orbán kedvenc putyinista pátriárkája ellen

Elutazott Orbán Viktor

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Megtalálták, miért nem fertőz meg egyes embereket az új típusú koronavírus

Több embert megkéselt egy férfi Londonban, agyonlőtték a támadót