Bulvár

Melegpartikra járt és pornóoldalakon is szerepelt a plébános, aki megáldotta Orbán Viktor és a Megafon irodáit

Baleset

Súlyos baleset történt Szentkirályon, két ember meghalt

Bűnügy

Mi történt? Fegyveres férfi őrjöngött a Parlamentnél

Meggyilkolták a BBC sportkommentátorának feleségét és két lányát

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Hármas gyilkosság tettese után kezdődött hajtóvadászat szerdán Londonban. A három áldozat a BBC rádió vezető lovassport-kommentátora, John Hunt felesége és két lánya.

A 61 éves Carol Hunt, a 28 éves Hannah Hunt és a 25 éves Louise Hunt a rendőrség szerdai tájékoztatása szerint előző éjjel vesztette életét

„számszeríj és valószínűleg egyéb fegyverek” okozta sérülések miatt a család északnyugat-londoni otthonában.

A Scotland Yard közölte, hogy a hármas gyilkosság ügyében egy 26 éves, Kyle Clifford nevű gyanúsított ellen adott ki körözést.

A rendőrség felhívása szerint Cliffordnál valószínűleg jelenleg is fegyverek vannak. Rob Hall főfelügyelő, a nyomozás irányítója szerda délutáni sajtóértekezletén kérte, hogy ha valaki a közreadott fotó alapján felismerni véli a gyanúsítottat, ne közelítse meg, hanem a sürgősségi telefonszámon értesítse a rendőrséget.

Szerdán automata fegyverekkel felszerelt rendőri alakulatok bevonásával nagyszabású hajtóvadászat zajlott Clifford kézre kerítésére London északi városrészeiben és a szomszédos Hertfordshire megyében.

A brit védelmi minisztérium szerdán megerősítette azokat a médiaértesüléseket, hogy Clifford 2022-ben rövid ideig a brit hadsereg katonája volt.

Az 58 éves John Hunt, aki korábban a rendőrség kötelékében szolgált, két évtizede a főleg sport- és közéleti műsorokra szakosodott BBC 5 Live rádióállomás lóverseny-közvetítéseinek vezető szakkommentátora.

Számszeríj birtoklásához a jelenlegi brit törvények alapján nem szükséges fegyvertartási engedély, de ilyen fegyverekkel sem lehet közterületen tartózkodni.

Az előző, konzervatív párti brit kormány azonban már megkezdte azt a törvényi felülvizsgálatot, amelynek célja az, hogy a jövőben a számszeríjak birtoklására is kiterjesszék a lőfegyverek tartásához hasonló rendkívül szigorú szabályozást.

Ennek közvetlen előzményeként 2021 karácsonyán a rendőrség elfogott egy számszeríjjal felfegyverkezett férfit a királyi család windsori rezidenciájának nyilvánosan nem látogatható részén, az akkori uralkodó, II. Erzsébet királynő lakosztályának közelében.

Az incidens időpontjában II. Erzsébet és legalább húsz családtagja is a windsori kastélyban tartózkodott, köztük a néhai uralkodó három fia, Károly akkori trónörökös – aki édesanyja 2022-ben bekövetkezett halála után III. Károly néven lépett trónra -, valamint András yorki herceg és Eduárd, Wessex grófja.

Elfogása után a behatoló, az akkor 21 éves Jaswant Singh Chail bevallotta a rendőröknek, hogy a királynőt akarta meggyilkolni.

Chailt tavaly októberben kilenc év szabadságvesztésre ítélték.

Ez is érdekelhet:
Vonyító, felfegyverkezett ember járta Budaörs utcáit

Kapcsolódó hírek

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

40 éve nem látott világgazdasági növekedés jöhet jövőre

Szankciókat jelentett be London Orbán kedvenc putyinista pátriárkája ellen

Megtalálták, miért nem fertőz meg egyes embereket az új típusú koronavírus

Elutazott Orbán Viktor

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Több embert megkéselt egy férfi Londonban, agyonlőtték a támadót

Londonban is bemutatták Rákay Philip könnyes szemmel ünnepelt Petőfi-filmjét