Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Külföld

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Szankciókat jelentett be London Orbán kedvenc putyinista pátriárkája ellen

Kirill moszkvai pátriárka.
Kirill moszkvai pátriárka. Fotó: patriarchia.ru

Szankciókat jelentett be csütörtökön a brit kormány több orosz katonai vezető, kormánytisztviselő és közéleti személyiség, köztük Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház vezetője ellen.

Ismert, Kirill az a dollármilliárdos Putyin-közeli volt KGB-s „egyházi vezető”, akit méregdrága luxusórákban szoktak lefotózni, és aki miatt a magyar kormány nemrég valamiért eszeveszett tiltakozást rendezett, amikor az EU próbálta tiltólistára tenni.

Semmi sem szolgálhatja jobban a magyar érdekeket, mint a korábbi KGB-ügynök, háborús bűnöket és bűnösöket támogató,…

Posted by Péter Krekó on Thursday, June 2, 2022

A brit kormányt azonban már nem érintik Orbán Viktor uniós gáncsoskodásai: a londoni külügyminisztérium által most ismertetett intézkedéscsomag az eddigi hasonló szankciókhoz hasonlóan mindenekelőtt vagyonzárlatot és beutazási tilalmat tartalmaz az érintettekkel szemben.

Kirill pátriárka a tárca indoklása szerint azért került fel az újabb szankciólistára, mert több nyilatkozatában is támogatta az Ukrajna ellen indított orosz háborút, előmozdítva ezzel az Ukrajna destabilizálását, területi integritásának, szuverenitásának vagy függetlenségének kikezdését célzó akciókat.

A brit kormány szankciókat léptetett érvénybe Marija Lvova-Bjelova orosz gyermekjogi kormánybiztos ellen is, arra hivatkozva, hogy a tisztviselő ukrajnai gyerekek tömeges oroszországi kényszeráttelepítéséért felelős.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!