Egészségügy

Nem múlt el a veszély, Müller Cecíliát is riasztották: „újra fokozottan fontos a kézfertőtlenítés”

Bűnügy

Fordulat a meggyilkolt 12 éves lány ügyében, megszólalt a nagybátyja

Baleset

Most érkezett! Több holttestet találtak Szegeden egy lakásban

Nagy bejelentést tett Gyurcsány Ferenc

Dobpergés, nem mond le.

Gyurcsány Ferenc
Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

43 perces videóban, 33 pontban elemzi Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán a DK és az ország helyzetét. A párt elnöke a poszt felvezetőjében úgy fogalmaz,

„a méreg, az orbáni hazug világ mérge lecsorgott, és lassan szinte mindent megfertőzött”.

Bár maga is tudja, hogy mindenki arra kíváncsi, lemond-e, Gyurcsány majdnem a videó legvégéig fokozza a feszültséget (spoiler: természetesen nem).

Gyurcsány Ferenc szerint a magyar sajtó nagyobbik része megszűnt a közéletes hiteles tükre lenni, „a függetlenség hamis álcája mögé bújva, akár akaratától függetlenül is az ellenzéket rombolja, és ezzel Orbán rendszerének fenntartását szolgálja” – fogalmaz.

A 37. perctől kezdi taglalni a DK választási kudarcának esetleges következményeit. Gyurcsány Ferenc elmondja, két nagy kérdést tettek fel maguknak a pártban:

  • „Követtünk-e el nagy, ordító hibát ebben a kampányban?”

Erre azt felelte, sok, kisebb dolgot tényleg csinálhattak volna másképp, de drámai hibát még most, utólag sem látnak.

  • „Akarjuk-e, hogy bármelyikünk lemondjon?”

Gyurcsány szerint nyilvánvaló, hogy az ő felelőssége a perdöntő. A párttagoknak arra is válaszolniuk kellett, hogy az elnökük menjen-e, vagy maradjon. Természetesen azt is hallják, amit a DK-n kívüli tanácsadók javasolnak (hogy menjen), de a belső hangulat Gyurcsány Ferenc szerint most olyan, hogy „ne csináljunk semmit, ami gyengítené a pártot”.

S mivel – emlékeztetett – az ellenzéki oldalon a sorozatos lemondások egyetlen pártot sem erősítettek, ráadásul úgy véli, a jelenlegi felállás a DK „legerősebb” csapata, így Gyurcsány Ferenc és az elnökség nem mond le, folytatják a munkát.

33 pontban a DK-ról és az országról

A méreg, az orbáni hazug világ mérge lecsorgott, és lassan szinte mindent megfertőzött. A Régi Hazugságból előbújva az Új Hazugság ünnepelteti magát Igazságként, és tényleg van, aki ünnepel. A magát demokratikusnak tartó közvélemény egy része megrészegülten, látszólag örvendezve adja fel önmagát, elveit, az alkotmányos demokrácia lényegét. Eközben sokan lassan beleszeretnek a politika kivégzőosztag szerepébe. Le akarják tisztítani a terepet. A nekik nem tetsző eszméktől, szereplőktől. Miközben a Nagy Hazug ellen indulnak, a Kis Hazug szekerét tolják. Azok is, akik döntőbírónak képzelik magukat, miközben már régen az ellenfél csapatában játszanak. Egyik másik annyira nem érti, hogy hol van, talán észre se veszi, hogy mostanra térfelet cserélt. Ja!? Hogy ki mond le?Sokkal többen adták fel már eddig is, mint szabadott volna. De mindig van választás.

Posted by Gyurcsány Ferenc on Wednesday, June 26, 2024

Ez is érdekelhet:
Itt a nagy hír Varga Barnabásról

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor szülinapi ünnepségre utazott

Deutsch Tamás: Magyar Péterék 2 millió forinttal emelnék minden magyar család rezsijét

Pottyondy Gyurcsánynak: Ön egy agresszív, toxikus hazudozó, pusztít és mérgez

Magyar Péter tovább üti-veri Gyurcsányt: „egyértelművé tette, hogy 2026-ban is segíteni kívánja Orbán hatalomban tartását”

Gyurcsány azzal fenyeget, hogy a folytatják

„Ellátnám a baját” – Dühös posztban ugrott neki Magyar Péternek a sosem ivó Gyurcsány Ferenc

Sorvezetőt adott ki a DK, hogy mit kell kommentelni, ha Gyurcsány Ferencet bántják

Retteghet a Fidesz: friss kutatás mutatja, hogy nagy a baj

Fosva hánynak Gyurcsány interjújától a Youtube kommentelői (NE TEDD KI ILYEN CÍMMEL PLS. A FOS MÁR TÚL SOK, ELÉG A GYURCSÁNY)