Bulvár

Breaking! Kiszabadult a börtönből Lagzi Lajcsi

Külföld

Rossz hírek érkeztek Robert Fico állapotáról

Bulvár

Koncz Gábor elárulta, hogy miért rajong egyre jobban Orbán Viktorért

Döntött az ügyészség a Varga Judit-féle hangfelvétel ügyében, Magyar Péter válaszcsapást ígér

Az ügyészség úgy tudja, Varga Judit csak „pletykákat osztott meg férjével”.

magyar-peter
Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter a madéfalvi veszedelem 259. évfordulóján tartott megemlékező misén a székelyföldi Madéfalván, a Szent Anna-kápolnában 2023. január 7-én. Fotó: MTI/Veres Nándor

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség megszüntette a Varga Judit volt igazságügyi miniszter magánbeszélgetését tartalmazó hangfelvétellel kapcsolatos nyomozást – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője egy csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az ügyben Magyar Péter mellett tanúként hallgatták ki többek között Varga Juditot, Rogán Antalt és Gulyás Gergely minisztert is, akik egybehangzóan azt állították: nincs tudomásuk arról, hogy korrupciós bűncselekmény kapcsán valakinek feljelentési kötelezettsége lett volna, amit elmulasztott – ismertette Fürcht Pál főügyész.

Tájékoztatása szerint nem volt olyan hivatalos személy, aki a Schadl-Völner ügyben indult büntetőeljárás elindulása előtt tudott volna korrupciós cselekményről. E tekintetben bűncselekmény hiányában szüntették meg a nyomozást – mondta.

A Schadl-Völner-ügy nyomozati irataiból való „feltételezett kihúzások” kapcsán a főügyész azt állapította meg, hogy „az ügyiratokat senki sem manipulálta, az ügyészség minden büntetőjogilag releváns adatot a jogszabályi előírásoknak megfelelően értékelt”.

„A megállapított tények szerint a hangfelvételen Varga Judit pletykákat osztott meg férjével”

– magyarázta a főügyész, aki „képtelenségnek”, illetve „szürreálisnak” nevezte, hogy az anyagból bármit is kihúztak.

Kijelentette továbbá: a beszélgetés olyan tárgyi tévedéseket tartalmaz, amelyek kizárják, hogy az információkat az ügyészségi adatokból, vagy ezen információkat az iratokat ténylegesen ismerő személytől szerezték.

Kitért arra is, hogy a nyomozás megindulásától kezdve folyamatosan több példánya volt a nyomozati iratnak mind az ügyészségen, mind ügyészségen kívüli szereplőknél – bíróságoknál, a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál, a védőknél, gyanúsítottaknál. Ez a tény lehetetlenné tette a kihúzást – hangsúlyozta, a nyomozó ügyészség szerint e tekintetben sem valósult meg bűncselekmény.

Kovács Katalin, a főügyészség sajtószóvivője közölte: bizonyítékok hiányában nem volt tisztázható, hogy Völner Pál kapott-e információt az ellene folyó nyomozásról, emiatt a nyomozást a nyomozó ügyészség – ebben a tekintetben – bizonyítottság hiányában szüntette meg.

A szóvivő szerint kizárható, hogy az ügyészség vagy a főügyész figyelmeztette Völner Pált a büntetőeljárás megindulása előtt. Jelezte, a határozattal szemben felülbírálati indítvány benyújtásának van helye.

Magyar Péter: hazudnak

Magyar Péter csütörtöki Facebook-posztjában „egészen szürreálisnak” nevezte a Központi Nyomozó Főügyészség sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

„Mintha az 1950-es években lennénk. Az ügyészek izzadságszagúan próbálják megmagyarázni, hogy a volt igazságügyi miniszter által a hangfelvételen elmondottak ellenére semmilyen bűncselekmény nem történt”

– írta Magyar.

Egészen szürreális sajtótájékoztatót tart jelenleg a Központi Nyomozó Főügyészség a Rogán-Völner-Schadl ügyben. Mintha…

Posted by Péter Magyar on Thursday, June 20, 2024

A Tisza Párt leendő EP-képviselője szerint ami eddig a sajtótájékoztatón elhangzott, az részben hazugság, részben szándékos félreértelmezése a hangfelvételen elhangzottaknak és az ügy körülményeinek.

Magyar Péter azt ígérte, részletesen cáfolni fogja az ügyészség állításait. Azt ígérte, hogy amint nem Polt Péternek fogják hívni a legfőbb ügyészt, a vádhatóság le fogja porolni az ügyet, „és a most ismertetett nyomozásban elkövetett szándékos szabálytalanságokat is ki fogja vizsgálni”.

Ez is érdekelhet:
A korrupcióval vádolt Boldog István nem adna jegyet azoknak, akik a magyar válogatottat szidják

Kapcsolódó hírek

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Órákon belül lecsap a vihar ezekben a járásokban

Magyar Péter Kijevbe utazik szerdán a lebombázott gyermekkórház miatt

Kiskorú zaklatásával vádolja a propaganda Magyar Pétert, itt a válasza

Magyar Péter: 15 millió forint és rengeteg adomány gyűlt össze a kijevi látogatáshoz

Magyar Péter máris beleszállt Orbánba: „egyik klubba sem hívnak meg, ezért sértődötten alapítasz egy sajátot”

Milliárdos vállalkozó állt be Magyar Péter mögé

Magyar Péter idegbe rakta magát, amiért az újság írni merészelt a támogatóiról

Magyar Péter megint leleplezéssel fenyegetőzik

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!