Bűnügy

Szorul a hurok Lázár nyakán? Nyomoz a rendőrség

Baleset

Tragikus baleset Szekszárdnál, a sofőr a helyszínen meghalt

Bulvár

Részegen fetrengett az utcán Molnár Gusztáv – döbbenetes fotók készültek a színészről

A marketingstratégia jelentősen befolyásolja a sikert

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Sok vállalkozó szembesülhet azzal a jelenséggel, hogy habár jó termékkel vagy szolgáltatással rendelkeznek, a számok mégsem erről tanúskodnak. Hiába briliáns az ötletünk, ha senki nem tud róla, így célszerű figyelmet fordítani a marketing területére is.

klugemarketing

A 4P, avagy üdv a marketing világában!

Ha felcsapunk egy marketing ismereteket tartalmazó tankönyvet, elsők között találkozhatunk a 4P fogalmával, amely a sikeres marketing elemeit foglalja össze. Az angol kifejezések a terméket, az árat, az értékesítés helyét és a promóciót takarják, amelyek összhangja elengedhetetlen az eredményekhez. A Kluge Marketing szolgáltatási között megtalálhatjuk azokat a kiemelt területeket, amelyek kiaknázásával a marketing mix összes alkotója megvalósulhat.

Manapság a 4P kategóriáit inkább iránymutatásként használjuk, hiszen az elmúlt időszakban nagyléptékben változott a piac, ezzel együtt az igények és a hatékony eszközök kombinációja is. Az azonban továbbra is vitathatatlan, hogy szüksége van a vállalatoknak egy kidolgozott, a cég imázsával és küldetésével harmonizáló marketingstratégiára.

A marketingtevékenységek tudatos megszervezésével tehetsz azért, hogy a céged hosszú távon is kamatozó kapcsolatokat alakítson ki az ügyfeleivel, illetve növelje a népszerűségét és a márka hírnevét. Továbbá versenyelőnyre tegyen szert és értékes interakciókat zsebeljen be, amelyekből valós konverziók születhetnek.

Átgondolt lépések nélkül nem megy

Fontos megjegyezni, hogy csak úgy, mint a legtöbb üzleti tevékenység, a marketing létrehozása sem történhet meg következetes tervezés nélkül. Ez egyrészt segít eligazodni a teendők sűrűjében, másrészt vázolja azt az utat, amely az eredményekhez vezet.

Érdemes kitérni minél több aspektusra, hogy valóban olyan koncepció rajzolódjon ki, amely összhangban áll a célokkal és a fogyasztók elvárásaival. Ne feledd, hogy azt szeretnénk elérni, hogy minél nagyobb legyen az értékesítés volumene, erre pedig tulajdonképpen minden vállalattal kapcsolatos tényező befolyással bír.

A vevő, még ha olykor csak tudat alatt is, de érzékeli azokat a jelenségeket, amelyek összefüggésbe hozhatók a márkáddal, a szolgáltatással vagy a termékkel. A weboldal kezelhetősége, az arculat, az ügyfélszolgálat, a csomagolás vagy a kommunikáció stílusa és intenzitása mind hatást gyakorolnak a fogyasztók hozzáállására és a branddel kapcsolatos attitűdre. Mindezek fényében hozzák meg a döntést, vagyis azt, hogy vásárolnak-e avagy sem.

Ha segítségre lenne szükséged

Megértjük, ha hirtelen soknak tűnik a marketingtevékenységekre vonatkozó információáradat. Semmi gond nincs, ha nem tudod, hogy hogyan vágj bele a folyamatba.

Erre az eshetőségre tökéletes megoldás, ha tapasztalt ügynökségekhez fordulsz, akik ismerik a terület összes csínját-bínját. Segítségükkel olyan stratégiát alakíthatsz ki, amely hűen tükrözi a céged szellemiségét. A terveknek köszönhetően rövidesen gyümölcsöző együttműködéseket tudhatsz magadénak.

Ez is érdekelhet:
Orbán most, hogy vége a választásnak, elismerte: semmi sem kötelezi Magyarországot külföldi katonai akcióra

Kapcsolódó hírek

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Matolcsy megszólalt, nagyobb a baj, mint gondoltuk: „életveszélyes ilyen államháztartási hiányt vinni”

Óriásit gyarapodott egyetlen év alatt Mészáros Lőrinc vagyona

Tovább zuhant a magyar ipar: júliusra is tragikus számokat közölt a KSH

Ennyiért tankolhatunk holnaptól

Vitézy kiakadt a dilettáns Lázártól: ennyiből a teljes mozdonycsere, az összes elavult InterCity cseréje kijönne

Csúcsra jár a hazaárulás: Nagy Márton ismét Pekingbe utazott

Lázár „óriás fejlesztéseket” jelentett be: bődületes összegből épül Mohácsnál Duna-híd