Belföld

Sorban szavaznak az idősotthonba bejelentett venezuelaiak az I. kerületben, a telefonjukon ott a fideszes eligazítás spanyolul

Politika

Itt a 15 órás részvételi adat, tódulnak az emberek szavazni

Bűnügy

Mészárlás készült Sajókazán, az egész osztályt meg akarta ölni egy diák

Ismét olajat talált a Mol Magyarországon

A Mol Nagykőrösi úti üzemanyagtöltő-állomása Gyálon 2021. november 15-én.
A Mol Nagykőrösi úti üzemanyagtöltő-állomása Gyálon 2021. november 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ismét olajat talált a Mol Vecsésen – közölte a vállalat pénteken, miután újabb kutatófúrást végeztek a 2022-ben felfedezett kőolajmező további feltérképezésére.

A januárban elkezdett fúrás 41 napig tartott és 2000 méteres mélységet ért el, a Vecsés-1 elnevezésű kút próbatermeltetése május 19-én kezdődött meg.

A találat eredményeként a kút napi 1300 hordó próbatermeléssel indult, ami körülbelül 1,5 százalékkal növeli a Mol-csoport teljes szénhidrogén-kitermelését. Az olajat közvetlenül a Mol százhalombattai finomítójába szállítják feldolgozásra.

A várakozások szerint a Vecsés-1 termelése a közeljövőben nőni fog. Az eddigi két sikeres fúrás után a Mol hamarosan megkezdi egy harmadik kút fúrását is a vecsési olajmezőn.

Schubert Archibald, a Mol Magyarország Kutatás-Termelés ügyvezető igazgatója kifejtette: az új kőolajmező másfél évvel ezelőtti felfedezése bizonyította, hogy nagy lehetőségek rejlenek még a hazai szénhidrogén-kutatásban. A két vecsési kút együtt már a Mol magyarországi kőolajtermelésének több mint negyedét adja. A vecsési mező nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az érett kőolajmezőik természetes termeléscsökkenését ellensúlyozni tudják – tette hozzá.

Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: miközben új, innovatív technológiákkal, köztük egy lítium-kutatási projekttel támogatják a zöld energiaátmenet sikerét, hagyományos üzleti tevékenységeikkel tovább erősítik az ellátásbiztonságot. Minden, Magyarországon kitermelt hordó kőolaj hozzájárul az importfüggőség csökkentéséhez, így a Mol szándéka továbbra is az, hogy maximálisan kiaknázza a magyarországi szénhidrogén-kutatásban rejlő lehetőségeket – közölte.

Ez is érdekelhet: Meghalt Tompos Kátya

Kapcsolódó hírek

Halálos baleset történt Kisszállás térségében

Ütköztek, majd lángba borult a személyautó az M86-os gyorsforgalmin

Vecsésnél is gázolt a vonat szombaton

2,53 milliárd forint értékű részvénycsomagot osztott szét vezetői között a MOL

Megveszi a Mol az Újpest FC-t, már csak NER-csapatok alkotják az NB I-et

„A magyar családok érdekében”: akkora üzemanyagár-emelkedéssel indul 2024, hogy bejelentést tett a Mol

Halálra gázolt a vonat egy embert Vecsésnél

Nagy Márton berendelte a Mol vezetőit az egekbe dráguló üzemanyagárak miatt

Brutális üzemanyag-áremelés jön hétfőn a magyarországi kutakon

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!