Baleset

Durva baleset történt az M3-ason, ketten meghaltak

Belföld

Karácsony Gergely kezdeményezi a főpolgármester-választás megismétlését

Belföld

Azonnal lemondott Orbán minisztere a tegnapi csúfos kudarcuk után

Hajóbaleset Verőcénél: megtalálták az ötödik áldozat holttestét

Tűzoltóbúvár egy balesetet szenvedett hajó roncsánál az újpesti hadikikötőben 2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Tűzoltóbúvár egy balesetet szenvedett hajó roncsánál az újpesti hadikikötőben 2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Gödnél, a Duna bal partján az Országos Katasztrófavédelem hajós kutatóegysége megtalálta a Verőcénél szombaton történt hajóbaleset ötödik áldozata, egy 39 éves férfi holttestét – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán csütörtök délután.

Azt írták, a kutatást nem adják fel, két áldozatot továbbra is keresnek.

Megtaláltuk a következő áldozatot! A Duna bal partján, Göd magasságában a mai napon az Országos Katasztrófavédelem…

Posted by BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság on Friday, May 24, 2024

A múlt szombat éjjel a Dunán Verőcénél egy kishajó ütközött egy szállodahajóval. A kishajón nyolc ember tartózkodott: egynek sikerült sérülten partra jutnia, nem sokkal később megtalálták egy férfi holttestét Verőcétől délre a Duna-parton, majd egy női holttestet a Megyeri hídnál. Szerdán bukkantak rá a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestére Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig Sződligetnél egy 28 éves fiatal nő holttestét találták meg.

A szállodahajó cseh kapitányát hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A bíróság a szerdai döntés kapcsán többek között azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a kisgéphajó vezetője ittas volt, járművét

„a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította”, egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagy hajónak.

A kisgéphajót és utasait a szállodahajó maga alá gyűrte. Bár a szállodahajó kapitánya észlelte a becsapódást, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a jármű mivel ütközött, változatlan sebességgel továbbhaladt, nem segített a baleset sérültjeinek, a vízbe esett személyeknek, és a szállodahajó személyzetét sem értesítette, a mentési protokollt sem hajtotta végre.

Ez is érdekelhet: „Harcosok klubja”: Orbán Viktor a bokszlegendával, Evander Holyfielddel találkozott

Kapcsolódó hírek

Hatalmas tűz volt vasárnap reggel Ajakon

Karsai Dániel orális szexes poszttal reagált a bukott megafonos „kapja be” üzenetére

Kiviharzott az interjúról Göd polgármestere, amikor az akkugyárról kérdezték volna

Vonattal ütközött egy autó Dunakeszi és Göd között

Gyermekpornográfia és szexuális erőszak miatt emeltek vádat egy gödi férfi ellen

Két vonat ütközött ugyanazzal a kocsival Gödnél, saját lábán szállt ki a sofőr

Több mint 2,5 milliárd forintból újította meg négy áruházát a Spar

Újabb projekteket törölt a kormány a honvédelemre és a rezsicsökkentésre hivatkozva

„Áruló, takarodj” – kiabálták a gödi alpolgármesternek, miközben megint felfüggesztették a polgármestert

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!