Belföld

Súlyos hangfelvétel került elő Karácsony Gergelyről

Politika

Itt a 15 órás részvételi adat, tódulnak az emberek szavazni

Belföld

Drámai bejelentést tett Dobrev Klára, itt a vége

Hajóbaleset Verőcénél: megtalálták az ötödik áldozat holttestét

Tűzoltóbúvár egy balesetet szenvedett hajó roncsánál az újpesti hadikikötőben 2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak.
Tűzoltóbúvár egy balesetet szenvedett hajó roncsánál az újpesti hadikikötőben 2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Gödnél, a Duna bal partján az Országos Katasztrófavédelem hajós kutatóegysége megtalálta a Verőcénél szombaton történt hajóbaleset ötödik áldozata, egy 39 éves férfi holttestét – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán csütörtök délután.

Azt írták, a kutatást nem adják fel, két áldozatot továbbra is keresnek.

Megtaláltuk a következő áldozatot! A Duna bal partján, Göd magasságában a mai napon az Országos Katasztrófavédelem…

Posted by BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság on Friday, May 24, 2024

A múlt szombat éjjel a Dunán Verőcénél egy kishajó ütközött egy szállodahajóval. A kishajón nyolc ember tartózkodott: egynek sikerült sérülten partra jutnia, nem sokkal később megtalálták egy férfi holttestét Verőcétől délre a Duna-parton, majd egy női holttestet a Megyeri hídnál. Szerdán bukkantak rá a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestére Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig Sződligetnél egy 28 éves fiatal nő holttestét találták meg.

A szállodahajó cseh kapitányát hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A bíróság a szerdai döntés kapcsán többek között azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a kisgéphajó vezetője ittas volt, járművét

„a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította”, egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagy hajónak.

A kisgéphajót és utasait a szállodahajó maga alá gyűrte. Bár a szállodahajó kapitánya észlelte a becsapódást, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a jármű mivel ütközött, változatlan sebességgel továbbhaladt, nem segített a baleset sérültjeinek, a vízbe esett személyeknek, és a szállodahajó személyzetét sem értesítette, a mentési protokollt sem hajtotta végre.

Ez is érdekelhet: „Harcosok klubja”: Orbán Viktor a bokszlegendával, Evander Holyfielddel találkozott

Kapcsolódó hírek

Halálos baleset történt Kisszállás térségében

Ütköztek, majd lángba borult a személyautó az M86-os gyorsforgalmin

Újabb projekteket törölt a kormány a honvédelemre és a rezsicsökkentésre hivatkozva

Több mint 2,5 milliárd forintból újította meg négy áruházát a Spar

Vonattal ütközött egy autó Dunakeszi és Göd között

„Áruló, takarodj” – kiabálták a gödi alpolgármesternek, miközben megint felfüggesztették a polgármestert

Két vonat ütközött ugyanazzal a kocsival Gödnél, saját lábán szállt ki a sofőr

Gyermekpornográfia és szexuális erőszak miatt emeltek vádat egy gödi férfi ellen

Kiviharzott az interjúról Göd polgármestere, amikor az akkugyárról kérdezték volna

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!