Gazdaság

Ennyiért tankolhatunk holnaptól

Bulvár

Óriásit vergődött Szentkirályi egy hőmérővel, Karácsony Gergely visszakézből tette helyre

Oktatás

A pedagógusok mobilhasználatát is korlátozza egy friss Pintér-rendelet

Górcső alatt a tonerek

nyomtato

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Amikor az irodai nyomtatókban patront vagy tonert kell cserélni, akkor valószínűleg Ön is arra törekszik, hogy minél olcsón megússza a dolgot. A gyári kellékek pont nem az alacsony árukról híresek, így egyáltalán nem csoda, hogy a legtöbb cégtulajdonos olyan alternatív megoldásokat keres, mint amilyen az utángyártott vagy a töltött toner.

A többségük viszont egyáltalán nincsen tisztában azzal, hogy mégis mi a különbség ezek között az Online Papírbolt utángyártott nyomtató-kellékanyagok kínálatában is megtalálható kellékek között. Azzal pedig végképp nem, hogy melyiket érdemes választani, ha azt szeretnék, hogy a kecske is jóllakjon, de a káposzta is megmaradjon.

Mi a különbség az utángyártott és a töltött toner közt?

Bár sokan hajlamosak ezt a két nyomtatókelléket összekeverni, de a kettő egyáltalán nem ugyanaz, ami már az elnevezésükből is érezhető. Az utángyártott tonert ugyanis újonnan gyártja le egy harmadik fél által készített, korábban nem használt alkotóelemekből, míg a töltött toner egyfajta újrahasznosított megoldás.

Az esetében lényegében arról van szó, hogy egy löketnyi festékkel több száz vagy akár több ezer oldal nyomtatásán is túllevő kelléket keltenek újból életre, és a végeredmény is pontosan ilyen “haldokló” lesz. Akadozik a nyomtatási folyamat, gyenge lesz a nyomtatási minőség, és rosszabb esetben a toner akár még kárt is okozhat a nyomtatóban.

Az utángyártott toner legnagyobb előnye a tökéletes ár-érték arány

Mivel az utángyártott tonerekhez jóval olcsóbban lehet hozzájutni, mint a gyári verziókhoz, így a segíségükkel rengeteget lehet spórolni a nyomtatási költségeken. Persze ennek az alacsonyabb árnak megvan az a hátulütője, hogy jobban oda kell figyelni arra, honnan és milyen minőségű tonert vagy patront vásárol.

Mikor érdemes gyári, és mikor utángyártott nyomtatókelléket vásárolni?

Abban az esetben, ha a költségvetése rugalmasabb, akkor mindenképpen célszerű a gyári termékeket megvásárolni, amelyek magasabb áráért a nyomtató gyártója által garantált minőséget kapja majd, 0,01% alatti meghibásodási aránnyal.

Továbbá abban az esetben is érdemes megmaradni a gyári kellékeknél, ha például fotók nyomtatásával foglalkozik, és fontos a tartós minőség. Ha nem szeretne folyamatosan attól félni, hogy a színkeverés nem lesz teljesen hibátlan.

Ahogy pedig már azt fentebb is említettük, amennyiben szeretne spórolni a nyomtatási költségeken, akkor az utángyártott verziókat érdemes választania.

A kellékutántöltést csak akkor javasoljuk, ha van már benne némi tapasztalata, vagy egy olyan nyomtatóval rendelkezik, amelynek az esetében nem jelent nagy tragédiát, hogy ha a töltés véletlenül félresikerül. Ha például túltölti a patront, akkor a tinta kifolyhat a készülékben, ami akár tönkre is teheti azt, és a rossz hír, hogy ez a gyártóknál nem számít garanciális hibának.

Ez is érdekelhet:
Magyar Péter lecsatolta a nadrágszíját és üzent Dobrev Klárának

Kapcsolódó hírek

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Nagy segítség a magyar családoknak: megvan a következő magyar űrhajós

„Mocskos egy világot élünk” – írták egy gyanakvónak az internetes csalók, akik 934 embert vertek át

Súlyos hiba a Facebooknál, a Messenger és az Instagram is használhatatlan

Megszünteti egy szolgáltatását a DIGI, rengetegen szívhatnak miatta

Gyász: elhalasztották a magyar űrhajós küldetését

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba