Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Bűnügy

Mi történt? Holtan találtak egy fiatal nőt és gyermekét Kapuváron

Baleset

Nagy baleset az M1-esen Budaörsnél, több kilométeres a torlódás

Fordulat: Hadházy megszólalt Magyar Péterről, ez mindent megváltoztathat

A független parlamenti képviselő is beáll Magyar Péter mögé, tüntetés jöhet az MTVA-nál.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én.
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Egyelőre a vita vitájának a vitájáról szájkaratéznak a felek, de úgy tűnik, valahol, valamilyen formában összecsap majd a három EP-listavezető nagyágyú: Dobrev Klára, Magyar Péter és Deutsch Tamás.

Mint ismert, Magyar csütörtökön, miskolci fórumán ultimátumot küldött az MTVA-nak, hogy

ha nem teljesítik jogszabályi tájékoztatási kötelezettségüket, és tíz napon belül nem jeleznek vissza, tüntetést szervez a közmédia épülete elé.

Az MTVA erre másnap sértődött közleményben reagált, azt írták, „tekintettel arra, hogy a közmédia működését törvények szabályozzák, senkinek nincs joga azokat a szabályokat felülírni, csak azért, mert saját egyéni érdekei vagy politikai ambíciói úgy diktálják”.

Azt is hazudták állították, hogy „a közmédia tiszteletben tartja a sajtószabadságot, elismeri a médiumok független működését, legyenek azok akár politikailag vagy értékek mentén működők”. Magyar Péter „támadásait, becsmérlő kijelentéseit” pedig határozottan visszautasítják.

A Magyar Pétert eleinte inkább kritizáló, mint támogató Hadházy Ákos viszont most lehetőség lát egy újabb „ostromban”, így Facebook-posztjában támogatásáról biztosította Magyart.

Hadházy is azt vallja, hogy Deutsch Tamással csak az állami propagandatévében van értelme vitatkozni, hiszen az ő választói alig-alig látnának valamit abból, „ha az RTL-en, ATV-n vagy a Partizánban szerepel le szánalmasan”. Arról is megvan a véleménye, hogy Dobrev Klára eleve feladná a közmédiás vita lehetőségét.

„Annak az ellenzéki politikusnak ugyanis, aki szerint egy hatalomra nem lehet nyomást gyakorolni, el kell gondolkodnia, hogy van-e értelme a munkájának”

– írta Hadházy Ákos, aki úgy véli, a tüntetéstől tartva az MTVA lehet, hogy beengedi majd a vitát, de ha mégsem, akkor ő is ott lesz a Magyar Péter által belengetett demonstráción.

„Viszek sátrat!”

– üzente egy fotóval Hadházy, utalva korábbi MTVA-s akciójára.

Egészen nyilvánvaló, hogy Deutsch Tamással csak az állami propagandatévében van értelme vitatkozni. Csak így van…

Posted by Hadházy Ákos on Friday, May 10, 2024

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!