Bulvár

Gálvölgyi János rosszul lett az előadás előtt, nem tudott színpadra állni

Bűnügy

Mi történt? Holtan találtak egy fiatal nőt és gyermekét Kapuváron

Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Tragédia Szolnokon, egy ember meghalt, még a szomszéd fatárolója is égett

Tragédia Szolnokon, egy ember meghalt, még a szomszéd fatárolója is égett
Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kigyulladt egy romos lakóház csütörtökön Szolnokon,

a tűzoltók az egy órán át tartó oltási munkálatok közben egy hatvanas éveiben járó férfi összeégett holttestét találták meg.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt írta, kora délután érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez arról, hogy Szolnokon kigyulladt egy lakóház.

A Törteli utcában lévő romos családi házhoz három járművel vonultak ki a tűzoltók. A 60 négyzetméteres, egyszintes családi ház teljes terjedelmében égett, az épület tetőszerkezete is lángolt, sőt be is omlott. A ház udvarán felhalmozott lomok háromszáz négyzetméteren égtek, a tűz még a szomszéd telken lévő, öt négyzetméteres tűzifatárolóra is átterjedt.

A tűz keletkezési okának feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

A szóvivő kitért arra, hogy a lakástüzek tíz százaléka hozható összefüggésbe szeméttel, általában a házban vagy a kertben felhalmozott lomok miatt keletkezik tűz.

Az épületben és környékén lévő hulladék nemcsak a tűz keletkezésének veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja – írta Mukics Dániel, hozzátéve: otthonunk tisztán tartása tűzvédelmi szempontból is fontos.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!