Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Bulvár

Gálvölgyi János rosszul lett az előadás előtt, nem tudott színpadra állni

Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

213 millió forintból „újítottak fel” egy sportlőteret Zalaegerszegen

Nagy segítség ez a magyar családoknak.

Lőgyakorlat a zalaegerszegi sportlőtéren az avatás napján, 2024. május 9-én.
Lőgyakorlat a zalaegerszegi sportlőtéren az avatás napján, 2024. május 9-én. Fotó: MTI/Katona Tibor

Tombol az általános felújítási, átadási láz a választáshoz közeledve: Zalaegerszegen már annyira nem maradt befoltozni való kátyú vagy 2070-re beígért fejlesztés, hogy az államtitkár és a helyi fideszesek egy lőtér felújítására kénytelenek döngetni a mellüket.

Már 2010 óta stratégiai ágazat Magyarországon a sport, ezt erősítik az infrastrukturális beruházások és a pénzügyi támogatások, amelyek a zalaegerszeg-búslakpusztai sportlőtér felújítását is lehetővé tették – magyarázta Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára csütörtökön.

Schmidt a sportlőtér avatásán arra panaszkodott: kemény küzdelem zajlik a 21. század elején azért, hogy a virtuális térből kiszakítva valódi sportteljesítményre ösztönözzék az embereket. Meg kell győzni a fiatalokat, hogy a valóságban fejlesszék a képességeiket, ne a számítógép előtt!

Az államtitkár az avatást megelőző zalaegerszegi sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a város négy, konzorciumban működő sportegyesülete 76,5 millió forint támogatást kap idén a kiemelt vidéki sportszervezeteknek szánt keretből. Míg 2021-ben még csak 17 sportszervezet részesült ilyen támogatásban, addig állítása szerint mára elérte a 37-et ezeknek a száma.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg fideszes polgármestere arról beszélt, hogy 2019 óta zajlott átfogó fejlesztés az Alsóerdő környezetében, ahol sport- és élménypark épült, megújították az ide vezető kerékpárutat, erdei túraútvonalat alakítottak ki és megszépült a tv-torony környezete.

A búslakpusztai sportlőtér felújítására 213 millió forint állami támogatást használtak fel

– kotyogta el Balaicz, éppen csak azt hozzá nem téve, hogy ez a 213 milliós „homokbucka-komplexum” micsoda nagy segítség a magyar családoknak.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!