Bűnügy

Mi történt? Holtan találtak egy fiatal nőt és gyermekét Kapuváron

Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Belföld

Milliárdos oligarcha rokonával az oldalán magyarázott Orbán Esztergomban arról, hogy a hatalom és a pénz áll szemben a békevággyal

Őrjöngve esett neki az RTL-nek Vidnyánszky Attila, miután arról kérdezték, miért nem ő hívta fel Kulka Jánost, ahogy szokás

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke a Pajtaszínházi Szemle megnyitó sajtótájékoztatóján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2023. január 21-én.
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke a Pajtaszínházi Szemle megnyitó sajtótájékoztatóján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2023. január 21-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

„Maguknak, ennek a csatornának joga nincsen kérdezni! Olyan szinten pusztítják a magyar ember lelkét! Maga személyesen is, ön is! Maguknak arra sem válaszolnék, hogy nappal van, vagy este”

vágta az RTL riporterének fejéhez Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, akit arról kérdezett a csatorna, hogy a 24 éves hagyományt felrúgva miért nem gratulált Kulka Jánosnak, akit múlt héten választottak a Nemzet Színészévé.

A Nemzet Színésze elismerést ugyanis még 2000-ben alapították az első Orbán-kormány idején, 12-en viselhetik a címet, és ha valaki meghal közülük, egyhangúlag választják ki azt, aki bekerülhet a helyére. Miután március végén elhunyt Tordy Géza, ez a kérdés aktuálissá vált, és

az eddigi tradíció az volt, hogy az új Nemzet Színészét a Nemzeti Színház mindenkori vezérigazgatója értesíti.

Vidnyánszky Attila azonban ezt nem tette meg, Kulka Jánost Molnár Piroska hívta fel a jó hírrel, és ő gratulált is neki.

Jordán Tamás – aki szintén a Nemzet Színésze cím birtokosa – azt mondta, úgy tudja, Vidnyánszky nem volt hajlandó felhívni Kulkát, ezért kérte meg erre Molnár Piroskát.

A csatorna szerette volna megtudni, hogy a vezérigazgató valóban azért nem hívta-e fel Kulka Jánost, mert nem értett egyet azzal, hogy a Nemzet Színészévé választották. Arra is kíváncsiak lettek volna, mit szól ahhoz Vidnyánszky Attila, hogy a hírek szerint az évad végén nyolcan távoznak a színházából, köztük a szintén a Nemzet Színészei közé tartozó Udvaros Dorottya, de ezekre sem kaptak választ, csak bunkó tajtékzást.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!