Belföld

Ököllel ütötte Puzsér Róbertet a kormánymédia díszcigánya

Bűnügy

Vízbe akartak fojtani egy rendőrt Oroszlányban

Tech

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Őrjöngve esett neki az RTL-nek Vidnyánszky Attila, miután arról kérdezték, miért nem ő hívta fel Kulka Jánost, ahogy szokás

vidnyanszky-attila
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke a Pajtaszínházi Szemle megnyitó sajtótájékoztatóján a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2023. január 21-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

„Maguknak, ennek a csatornának joga nincsen kérdezni! Olyan szinten pusztítják a magyar ember lelkét! Maga személyesen is, ön is! Maguknak arra sem válaszolnék, hogy nappal van, vagy este”

vágta az RTL riporterének fejéhez Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, akit arról kérdezett a csatorna, hogy a 24 éves hagyományt felrúgva miért nem gratulált Kulka Jánosnak, akit múlt héten választottak a Nemzet Színészévé.

A Nemzet Színésze elismerést ugyanis még 2000-ben alapították az első Orbán-kormány idején, 12-en viselhetik a címet, és ha valaki meghal közülük, egyhangúlag választják ki azt, aki bekerülhet a helyére. Miután március végén elhunyt Tordy Géza, ez a kérdés aktuálissá vált, és

az eddigi tradíció az volt, hogy az új Nemzet Színészét a Nemzeti Színház mindenkori vezérigazgatója értesíti.

Vidnyánszky Attila azonban ezt nem tette meg, Kulka Jánost Molnár Piroska hívta fel a jó hírrel, és ő gratulált is neki.

Jordán Tamás – aki szintén a Nemzet Színésze cím birtokosa – azt mondta, úgy tudja, Vidnyánszky nem volt hajlandó felhívni Kulkát, ezért kérte meg erre Molnár Piroskát.

A csatorna szerette volna megtudni, hogy a vezérigazgató valóban azért nem hívta-e fel Kulka Jánost, mert nem értett egyet azzal, hogy a Nemzet Színészévé választották. Arra is kíváncsiak lettek volna, mit szól ahhoz Vidnyánszky Attila, hogy a hírek szerint az évad végén nyolcan távoznak a színházából, köztük a szintén a Nemzet Színészei közé tartozó Udvaros Dorottya, de ezekre sem kaptak választ, csak bunkó tajtékzást.

Ez is érdekelhet:
Pánik a Fideszben: hamarosan újabb Békemenetet hirdethetnek, az is megvan, mikorra

Kapcsolódó hírek

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Két hétig tarthatják a színművészetisek az elfoglalt egyetemet, Alföldi Róbert kiállt mellettük

Kulka Jánosnak romlott az állapota, lemondta fellépéseit

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Lemondott Vidnyánszky Attila vezérigazgató, miután súlyos balesetet szenvedtek színészek a Nemzeti Színházban

Hallgatók barikádozták el a Színház és Filmművészeti Egyetemet, nem engedik be az új vezetést

Koronavírusos Vidnyánszky Attila

Pogány Juditot választották a nemzet színészévé