Kulka Jánosnak romlott az állapota, lemondta fellépéseit

A Hazám-díjjal elismert Kulka János színművész a díj ünnepélyes átadásán a Magyar Tudományos Akadémián 2019. november 16-án.
A Hazám-díjjal elismert Kulka János színművész a díj ünnepélyes átadásán a Magyar Tudományos Akadémián 2019. november 16-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Megromlott egészségi állapota miatt határozatlan ideig nem lép színpadra Kulka János – tudatta Facebook-oldalán a Trojka Színházi Társulás. (A posztból később törölték, hogy Kulka egészségi állapotával van gond, de a szerkesztési előzményekben még látható.)

„Személyisége pótolhatatlan, ezért meglévő szerepeibe az őszi félévben az előadások rendezője, társulatunk művészeti vezetője, Soós Attila ugrik be”

– írta a társulat.

A közlemény szerint a tavaszi félévtől Kulka János szerepeit „átértelmező rendezői koncepcióváltás mellett” Takács Katalin színművész veszi át.

Kedves Trojka Kedvelők, kedves közönségünk!Sajnálattal tudatjuk, hogy Kulka János futó előadásainkban határozatlan…

Posted by Trojka Színházi Társulás / Trojka Theatre Company on Friday, September 10, 2021

Kulka János állapotáról részleteket nem közöltek, de a napokban szemlézett a Telex egy vele készült interjút a Marie Claire magazinból, amelyből fájdalmas részletek derültek ki: élete tele van küzdelmekkel, fizikai és lelki vívódásokkal. 2016-os stroke-ja és az abból való nem teljes felépülése miatt annyira maga alatt van, hogy arra a kérdésre, hogy mi a vágya, Kulka állítólag az felelte: meghalni.

Kapcsolódó hírek